Goed nieuws voor Dortmund én Oranje: Malen terug voor kraker

13 september 2022, 13:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Donyell Malen is met Borussia Dortmund afgereisd naar Engeland, waar de Duitse topclub het in de tweede groepswedstrijd van de Champions League opneemt tegen Manchester City. Voor de Nederlandse spits, die is teruggekeerd van een blessure, gloort daarmee een weerzien met een oud-collega.

Malen zat de laatste vijf wedstrijden niet bij de wedstrijdselectie vanwege een spierblessure. Daarvan is de voormalig aanvaller van PSV nu volledig hersteld. Malen kan daarom minuten maken tegen Manchester City, sinds deze zomer de club van Erling Haaland. Het Noorse doelpuntenfenomeen was afgelopen seizoen nog ploeggenoot van Malen.

Ook Karim Adeyemi en Thorgan Hazard keren terug in de Duitse wedstrijdselectie. Zonder het trio slikte Dortmund afgelopen weekend nog een 3-0 nederlaag op bezoek bij RB Leipzig. Tegen City zal Dortmund azen op eerherstel. Dat kan met Malen gebeuren, al neemt Dortmund geen risico. "We moeten niet vergeten dat ze er even uit zijn geweest. Na de training weten we wie er klaar voor is", aldus sportief directeur Sebastian Kehl op de clubwebsite.

Het herstel van Malen is ook goed nieuws voor het Nederlands elftal. De aanvaller zal op de shortlist staan voor het wereldkampioenschap in Qatar eind dit jaar. Malen behoorde vanwege zijn blessure logischerwijs niet tot de voorselectie.

Bekijk hier: het complete programma van de Champions League

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen