Koopmeiners hoopt op basisplaats op WK: "Ben een goede optie"

13 september 2022, 07:53   Bijgewerkt: 13 september 2022, 07:59

Teun Koopmeiners solliciteert met zijn sterke seizoenstart met Atalanta nadrukkelijk naar een basisplaats. De 24-jarige middenvelder behoort tot de grote uitblinkers bij de Italiaanse club en hoopt dat ook bondscoach Louis van Gaal de verrichtingen van de Serie A in de gaten houdt.

Koopmeiners staat na zes optredens in de Italiaanse compeitie al op vier doelpunten. "De trainer wil dat ik meedoe tijdens aanvallen", aldus Koopmeiners in gesprek met Rondo, die regelmatig als aanvallende middenvelder wordt gebruikt. "Ik kom vaak rond de zestien om te schieten, maar duik er ook binnen op. Met de spelhervattingen erbij maak je meer kans om te scoren."

De middenvelder wordt gezien als mogelijke partner voor Frenkie de Jong op het middenveld van het Nederlands elftal, dat komende winter deelneemt aan het WK. "Ik denk dat ik daar heel goed tot mijn recht kan komen. Ik ben een goede optie als ik mijn huidige vorm door weet te trekken. Ik wil hoe dan ook naar het WK en ik heb niets anders gepland, dat lijkt me duidelijk."

Koopmeiners is bezig aan zijn tweede seizoen in Bergamo. Afgelopen seizoen leek de linkspoot geduld te moeten hebben, maar groeide hij al snel uit tot vaste waarde. In Nederland maakte de controleur furore bij AZ.

Bekijk hier: de stand van zaken in de Serie A

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen