Druk op Dirk Kuyt neemt na nieuwe tegenvaller verder toe

12 september 2022, 22:00   Bijgewerkt: 12 september 2022, 23:52

De druk op Dirk Kuyt neemt verder toe. De dramatische seizoensstart van ADO Den Haag kreeg maandagavond een vervolg in De Galgenwaard. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd ternauwernood een punt uit het vuur gesleept. PEC Zwolle verstevigde de koppositie door met de nodige moeite Jong AZ opzij te zetten, terwijl het wisselvallige NAC Breda een nederlaag leed bij Jong Ajax.

Jong FC Utrecht - ADO Den Haag 1-1

De gifbeker is nog niet leeg voor Kuyt en ADO. In de eerste zes wedstrijden wonnen de Hagenaren slechts eenmaal. Daar kwam deze maandag geen tweede overwinning bij. Er gebeurde van alles in Utrecht, maar het duurde lang voordat het eerste doelpunt viel. Die werd na een kleine zeventig minuten gemaakt door Derensili Sanches Fernandes, die Kuyt en ADO daarmee dieper in de problemen drukte. ADO kwam vlak voor tijd dankzij een toevalstreffer van Nigel Owusu nog terug tot 1-1, maar het gelijkspel zal in Den Haag voelen als een nederlaag.

Jong AZ - PEC Zwolle 2-3

Nee, een makkelijke avond was het niet voor PEC Zwolle op bezoek bij Jong AZ. Een eigen doelpunt van Finn Stam leverde de Zwollenaren halverwege de eerste helft de voorsprong op. Bram van Polen had de margekort daarna kunnen verdubbelen, maar faalde vanaf elf meter. Aan de andere kant benutte Yusuf Barasi zijn penalty wel, waarna Griffith meteen na rust de 2-1 namens de Alkmaarse beloften maakte. PEC Zwolle rechtte vervolgens de rug en sleepte dankzij doelpunten van Younes Taha El Idrissi en Dean Huiberts alsnog de overwinning uit het vuur.

Jong Ajax - NAC Breda 1-3

Waar regelmatig spelers van het eerste elftal bij Jong Ajax in actie komen, was dat deze maandag niet het geval. NAC Breda profiteerde daar echter niet van. De ploeg van trainer Robert Molenaar kwam door een doelpunt van Jort van der Sande in de eerste helft nog wel verdiend op voorsprong, maar gaf het na rust helemaal weg. Kik Pierie, Gabriel Misehouy en Giovanni bezorgden de Amsterdammers de zege. Door rode kaarten van Sontje Hansen (Jong Ajax) en Sabir Agougil (NAC) speelden beide ploegen het laatste kwartier met een man minder.

Roda JC - De Graafschap 3-2

Bij De Graafschap wil het dit seizoen nog niet echt vlotten. Op bezoek bij Roda JC werd alweer het zesde puntenverlies in zeven wedstrijden geleden. Na 47 minuten keek de club uit Doetinchem tegen een 3-0 achterstand. Dankzij doelpunten van Giovanni Korte en Devin Haen werd het nog spannend in Kerkrade, maar de gelijkmaker was te veel van het goede voor de ploeg van trainer Adrie Poldervaart.