Kramer en Vaessen moeten na uitspraken vrezen voor schorsing

12 september 2022, 18:00   Bijgewerkt: 12 september 2022, 18:08

De aanklager betaald voetbal is volgens het ANP een vooronderzoek gestart naar de uitspraken van Michiel Kramer en Etienne Vaessen na afloop van de wedstrijd tussen PSV en RKC Waalwijk (1-0). Het duo maakte in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk dat zij het absoluut oneens waren met de beslissing die scheidsrechter Serdar Gözübüyük vlak voor tijd nam.

Hans Mulder raakte in blessuretijd met zijn voet het hoofd van Xavi Simons, waarna Gözübüyük de bal op de stip legde. Die beslissing maakte veel los bij de spelers van RKC, die in de interviews na afloop van hun hart geen moordkuil maakten. Kramer sprak voor de camera van ESPN van een 'regelrechte schande' en een 'topclubpenalty'. "Dit is gewoon een goedmakertje", doelde hij op de fout die Gözübüyük vorig seizoen maakte door Feyenoord in de wedstrijd tegen PSV een strafschop te geven.

Vaessen vond ook dat Gözübüyük een grote fout had gemaakt. "Hans Mulder speelt eerst de bal en raakt daarna licht het hoofd. Die Xavi Simons is één meter zestig, hij wordt echt niet zo hard geraakt. Hoe moet hij anders die bal wegwerken", zei de doelman van RKC. "Ik zit nu vol in mijn emotie, maar ik weet zeker dat ze deze niet hadden gegeven als het aan de andere kant was gebeurd. Misschien moeten we een oud-prof bij de VAR zetten. Dit kan gewoon niet."

PSV maakte uit de gegeven strafschop het enige doelpunt van de wedstrijd. Op basis van het vooronderzoek zal de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel doen of de zaak seponeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JaapOldejans18
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

krijgt de speler die sloeg ook een onderzoek aan de broek

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Och gut de knvb heeft een onderzoek gestart...... krijgt die lulhannes nu ook rood dan ......eehhh nee natuurlijk niet .Triester kan het niet dan daar in zeist!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen