'Barça wil afscheid nemen van Frenkie, Memphis en routiniers'

12 september 2022, 22:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong en Memphis Depay mochten afgelopen zomer vertrekken bij FC Barcelona, maar de sterkhouders van het Nederlands elftal bleven de Catalaanse grootmacht trouw. Het lijkt er echter op dat zij hun vertrek slechts hebben uitgesteld met een paar maanden. FC Barcelona heeft haar zinnen gezet op een winterse transfer voor De Jong en Memphis.

Dat schrijft Sport althans. De Jong en Memphis zijn niet de enigen die Barcelona in de winter mogen verlaten. Ook Gerard Piqué en Jordi Alba staan naar verluidt op de nominatie om te vertrekken. In hoeverre Barcelona daadwerkelijk afscheid wil nemen van De Jong, Memphis, Piqué en Alba, moet nog blijken. Maar het is natuurlijk geen verrassing dat hun namen in de wandelgangen circuleren.

Barcelona stond afgelopen zomer al open voor een vertrek van De Jong. De middenvelder, die in 2019 voor een slordige 85 miljoen euro de overstap maakte naar FC Barcelona, drukt met zijn salaris flink op de begroting. Om die reden wilde de club eigenlijk al van De Jong af. Barça was naar verluidt akkoord met Manchester United over een transfer naar Engeland, maar dat zag De Jong zelf niet zitten. Hij koos ervoor om te blijven, ondanks het feit dat hij nadrukkelijk naar de uitgang werd geduwd.

Dat gold eigenlijk ook voor Memphis. De aanvaller verruilde Olympique Lyonnais vorig jaar transfervrij voor Barcelona en werd vorig seizoen clubtopscorer in de competitie. Door de komst van Robert Lewandowski en Raphinha en het nieuwe contract voor Ousmane Dembélé heeft Memphis echter weinig uitzicht op speeltijd. Afgelopen zaterdag verscheen hij pas voor de eerste keer dit seizoen aan de aftrap. Memphis leek vorige maand op weg naar Juventus, maar die deal ketste af omdat Memphis en Juve het niet eens werden over de financiën.

Lees ook: Memphis aangepakt in Spaanse media

Routiniers

Ook voor Piqué en Alba zou er dus geen toekomst meer zijn in Barcelona. De verdedigers spelen al jaren hun wedstrijden in Camp Nou, maar zijn inmiddels gedegradeerd tot reservespelers. Daar komt voorlopig ook geen verandering in. Barcelona versterkte haar achterhoede afgelopen zomer immers met Jules Koundé, Andreas Christensen en Marcos Alonso. Bovendien ontwikkelt Alejandro Baldé zich stormachtig op de linksbackpositie. Hij kreeg van trainer Xavi Hernández in de afgelopen wedstrijden de voorkeur boven Alba.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen