'UEFA wist van Europese interland Rusland, maar deed niets'

12 september 2022, 13:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De voetbalwereld heeft vol verbazing gereageerd op de interland die Bosnië-Herzegovina gaat spelen tegen Rusland. Het wordt de eerste wedstrijd die de Russische nationale ploeg gaat spelen sinds november vorig jaar. De UEFA wist van de plannen, maar besloot niet in te grijpen. Dat schrijft The Athletic althans. 

Het Russische leger viel in de nacht van 23 op 24 februari Oekraïne binnen. Ruim een half jaar verder zaaien de Russen nog steeds dood en verderf in hun buurland. Het duurde niet lang vooraleer de UEFA en de FIFA besloten in te grijpen. Niet alleen werden de Russische clubs geweerd uit de Champions League, Europa League én Conference League. Ook mag de nationale voetbalploeg niet deelnemen aan toernooien van de UEFA en FIFA, zoals de Nations League en het WK.

Omdat andere voetbalbonden uit protest ook geen trek hebben in een interland tegen Rusland, heeft de Russische nationale ploeg al sinds november vorig jaar geen interland afgewerkt. Maar daar komt binnenkort naar alle waarschijnlijkheid verandering in. De Russische en Bosnische voetbalbond maakten onlangs bekend dat hun nationale ploegen binnenkort tegen elkaar gaan oefenen. Hoewel vedetten als Miralem Pjanic en Edin Dzeko al hun ongenoegen daarover hebben uitgesproken, lijkt de wedstrijd door te gaan.

Ook de UEFA is niet van plan om er een stokje voor te steken. De Europese voetbalbond had dat immers allang kunnen doen. Volgens The Athletic was de UEFA al vóór de aankondiging op de hoogte van de omstreden interland. Omdat de interland tussen twee Europese landen gaat had de voetbalbond kunnen ingrijpen, maar ze heeft dus besloten dat niet te doen. De vriendschappelijke ontmoeting tussen Rusland en Bosnië-Herzegovina staat gepland voor 19 november. Een dag begint het WK in Qatar. Het gastland neemt het op 20 november op tegen Ecuador.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bosnie zal wel een zak geld krijgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen