Spitspositie bij Ajax: "Je kan op dit moment niet om hem heen"

12 september 2022, 10:20

Zes dagen na de galavoorstelling tegen Rangers FC neemt Ajax het in de tweede speelronde van de Champions League op tegen Liverpool FC. De grote vraag is natuurlijk wie er bij de Amsterdammers in de spits moet beginnen. Mohammed Kudus of Brian Brobbey? Voor Ibrahim Afellay bestaat er geen twijfel.

Ajax-trainer Alfred Schreuder was in de eerste weken van dit seizoen nadrukkelijk zoekende naar de ideale samenstelling van zijn voorhoede. Schreuder koos in eerste instantie voor Dusan Tadic als 'valse' spits, maar met Brobbey in de punt ging het een stuk beter lopen. Brobbey, die afgelopen zomer definitief terugkeerde bij Ajax, is echter weer op de bank terechtgekomen. Als het aan Afellay ligt, komt daar voorlopig geen verandering in. "Je kan op dit moment niet om Kudus heen", zei de oud-speler van onder meer PSV en FC Barcelona zondagavond bij Studio Voetbal.

Kudus verscheen in de eerste Champions League-wedstrijd tegen Rangers FC plots aan de aftrap. De Ghanees betaalde het vertrouwen van Schreuder terug met een ijzersterk optreden. Ook Afellay was onder de indruk. "Kudus heeft een geweldige wedstrijd gespeeld tegen Rangers FC." En dat terwijl hij liever niet in de punt staat. "Kudus had na afloop ook kunnen zeggen dat hij in de spits kan spelen, maar ik vond het juist heel sterk dat hij aangaf dat hij geen spits is, ondanks het feit dat hij zo'n geweldige prestatie heeft neergezet", aldus Afellay.

Slordig

De voormalig international is het met Kudus eens dat hij geen spits is. Dat liet Afellay bij Studio Voetbal zien aan de hand van een aantal fragmenten uit de wedstrijd Ajax-SC Heerenveen. Kudus scoorde weliswaar tweemaal, maar leed tevens een aantal keer slordig balverlies. "Dat zijn momenten waar je kan zien dat Brobbey veel meer een spits is. Hij is veel bekenden met dat soort situaties." Zo leidde Kudus in de eerste helft door slordig balverlies een omschakeling van SC Heerenveen in, waaruit Alex Timossi Andersson eigenlijk de aansluitingstreffer had moeten maken. "Daar mag je nooit de bal verliezen. Al helemaal niet tegen Liverpool, want dan ga je eraan", weet Afellay.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen