De Guzman: "Feyenoord maakte betere indruk dan Ajax en AZ"

12 september 2022, 07:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta Rotterdam had zondagavond helemaal niets in te brengen in de derby tegen Feyenoord. De Stadionclub boekte een eenvoudige 3-0 overwinning, waarmee het nog genadig was voor de bezoekers. Spartaan Jonathan de Guzman vond zijn oude werkgever 'een betere indruk maken dan Ajax en AZ'.

Sparta-trainer Maurice Steijn was in de aanloop naar de Rotterdamse derby zeer te spreken over de competitiestart van zijn ploeg. De Spartanen hadden in de eerste vijf wedstrijden tegen SC Heerenveen, AZ, Ajax, Go Ahead Eagles en FC Volendam zeven punten verzameld. Bovendien hoefde doelman Nick Olij slechts vier keer te vissen: driemaal tegen AZ, eenmaal tegen Ajax. Maar op bezoek bij Feyenoord had de ploeg van Steijn helemaal niets te vertellen.

Een groot verschil ten opzichte van de thuiswedstrijden tegen AZ (2-3 nederlaag) en Ajax (0-1), waarin Sparta nog uitzicht had op een goed resultaat. "Feyenoord maakte de beste indruk", werd De Guzman na afloop op de persconferentie geciteerd door Voetbal International. "Het zegt helemaal niets. Maar vandaag (zondagavond, red.) was Feyenoord veel beter, we hadden niets te vertellen. Tegen AZ en Ajax waren we tot het einde in de wedstrijd. Dit keer niet."

Vanaf minuut één zat het er niet in voor Sparta. Dat Feyenoord al na vijf minuten de score opende via Orkun Kökcü, maakte het er natuurlijk niet makkelijker op voor de bezoekers. "Feyenoord was veel beter. Ze waren de hele wedstrijd door sterker en agressiever. Het was een zware avond voor ons." Maar wel eentje met een bijzonder tintje voor De Guzman. De middenvelder keerde immers terug bij de club waarvoor hij jaren heeft gespeeld. "Het is altijd fijn terug te keren in De Kuip. Maar als je kijkt naar het resultaat was het zeer teleurstellend van onze kant", aldus de voormalig international.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je wilt witte voetjes bij Feyenoord halen ,maar die zullen nooit wit worden ,heb je Ajax tegen de Rangers bekeken, zou Feyenoord met 4-0 gewonnen hebben van datzelfde team ,malloot, bij Ajax zou je de grootste flop ooit zijn , vandaar het flirten met jou clubje en jou niveau ( @ zonder t staartje )

Wallybal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jeetje wat een trieste reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat komt door Timber en Danilio, Dilrosen jonge ,we hebben nog een paar afdankertjes voor Feyenoord, dat jij niet bent aangenomen bij Feyenoord, zeg al veel hoever je bent afgezakt, kruimels tjif tjif monie

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Werkelijk de domste neus hier.Volgens mij lopen er bij jou ajax ook 2 ex feyenoorders druiloor.Berghuis en timber komt ook uit de feyenoord jeugd droeftoeter!.

Mike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Feyenoord fan zijnde klinkt het leuk en de 0-1was een goede prestatie van Sparta tegen Ajax. Maar ben blij dat we nog niet tegen Ajax moeten. Ajax speelt makkelijk en goed en is duidelijk verder als team dan Feyenoord.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen