Van Bommel trots na superstart: "Dit is uitzonderlijk en historisch"

11 september 2022, 21:37

Mark van Bommel gaat momenteel door het leven als succescoach bij FC Antwerp. De Nederlandse oefenmeester boekte zondag alweer zijn achtste overwinning op rij in België en is nog altijd zonder puntenverlies. De coach was na afloop vooral trots op de prestatie van zijn elftal.

"24 uit acht wedstrijden is echt uitzonderlijk en historisch", reageerde de coach na afloop van de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Cercle Brugge op de persconferentie. "Misschien moeten we opnieuw 90 jaar wachten voor we opnieuw zo'n reeks kunnen neerzetten. Het komt zelden voor dat je zo'n reeks neerzet en dan is het normaal dat je enkele andere teams op afstand zet."

Lees ook: Van Bommel beleeft superstart dankzij Nederlanders

"Maar ook als we een keer niet winnen, moeten we blijven doorgaan op hetzelfde pad. Dat zo'n start geen garantie is voor een succesvol vervolg weet ik maar al te goed", doelde de oud-coach van PSV op zijn avontuur bij VfL Wolfsburg. Daar begon hij eveneens met vier zeges op rij, maar werd hij na een dramatische serie op straat gezet.

Toch was Van Bommel niet lyrisch over het spel van zijn ploeg, waar Vincent Janssen trefzeker was. Aan de bal vond de oud-middenvelder zijn ploeg matig. "We moeten beter onder de druk uit komen en nog meer profiteren van ons voetballend vermogen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen