Van de Beek houdt vertrouwen: "Voel me steeds beter"

11 september 2022, 21:15

Donny van de Beek hoopt dit seizoen eindelijk een basisplaats te veroveren bij Manchester United. Hoewel de middenvelder door blessureleed en moordende concurrentie vooralsnog weinig in actie kwam, gaat hij de komende periode vol vertrouwen tegemoet.

Van de Beek maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Manchester United. De middenvelder leek in eerste instantie op weg naar Real Madrid, maar de keuze viel uiteindelijk toch op de Engelse topclub. Die heeft echter nog niet succesvol uitgepakt. Van de Beek beleefde een droomstart en was bij zijn debuut meteen trefzeker, maar die lijn heeft hij niet door kunne trekken. Hij belandde al snel op de bank en kwam daar niet meer vanaf. Een uitleenperiode aan Everton in de tweede helft van het afgelopen seizoen leverde ook niets op.

Van de Beek keerde afgelopen zomer terug bij Manchester United en ging met Erik ten Hag, met wie de speler al samenwerkte bij Ajax, voor een nieuwe kans. Hij kwam dit seizoen vooralsnog echter pas negentien minuten in actie. Door blessureleed ontbrak hij in de selectie voor de afgelopen twee wedstrijden. De oud-Ajacied hoopt zich vanaf heden gewoon weer te kunnen richten op voetbal. "Ik ben blij om hier weer te zijn. Ik werk heel erg hard, dus ik sta er positief in", vertelt Van de Beek in gesprek met het clubkanaal. "Het laatste deel van vorig seizoen was ik geblesseerd, dus heb ik veel gemist. Dat voelde ik in de eerste weken van de voorbereiding, maar ik begin me nu steeds beter te voelen."

Dat Manchester United in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer uitkwam bij Ten Hag, leek positief voor Van de Beek. De middenvelder was tussen 2018 en 2020 een van de grote uitblinkers in de Amsterdamse succesformatie van Ten Hag. Hoewel Van de Beek vooralsnog weinig in actie kwam, is hij blij met de aanwezigheid van de Tukker. "Hij zal heel goed zijn voor de club. Ik kijk er heel erg naar uit. We hadden veel succes bij Ajax", doelt Van de Beek op onder meer het behalen van de halve finale van de Champions League. "Het was een speciale periode. Nu zijn we hier, met een nieuw hoofdstuk en een nieuwe uitdaging. Natuurlijk willen we hier hetzelfde presteren."

Versterkingen

Ten Hag beleefde een dramatische start als hoofdtrainer van Manchester United. De eerste twee competitiewedstrijden werden verloren. Maar sindsdien lijkt de oefenmeester de boel steeds beter op de rit te hebben. "Ik denk dat we nog veel beter kunnen en ons kunnen verbeteren", aldus Van de Beek, die met Lisandro Martínez, Antony, Tyrell Malacia, Christian Eriksen en Casemiro serieuze versterkingen zag arriveren. "Zij zullen ons helpen om beter te worden. We trainen elke dag heel hard en we stoppen er veel tijd in. Ik heb er vertrouwen in dat we elke week beter zullen worden."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen