Waarom Tadic ondanks kritiek niet ter discussie stond bij Ajax

11 september 2022, 20:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dusan Tadic kreeg bakken van kritiek na zijn matige seizoenstart bij Ajax en moest volgens kenners zo snel mogelijk uit de basis van de Amsterdammers verdwijnen. Zaterdagavond sprak de captain terug met zijn voeten, door bij de 5-0 zege op SC Heerenveen drie assists te verzorgen. Coach Alfred Schreuder is dolblij met de linkspoot.

"Dusan is een leider", begint Schreuder zijn betoog tegenover De Telegraaf over de Servische aanvoerder. "Hij legt de lat hoog en Daley Blind en hij accepteren geen verslapping. Daardoor zijn zij echt heel belangrijke spelers voor een trainer. Dusan speelt nu wat meer aan de rechterkant en daar is hij continu met Devyne Rensch mee bezig. Hoe ze moeten spelen en bewegen."

Schreuder erkent dat Tadic aan het begin van het seizoen worstelde. "Ik denk wel dat hij steeds beter in zijn ritme komt. Het was aan die kant weer even wennen, maar hij heeft het voor mij steeds prima gedaan, omdat hij andere mensen beter laat spelen. Als je met Tadic als medespeler het veld opgaat, is dat toch wel prettig. Hij kan ook linksbuiten, in de spits en op tien spelen."

Statistisch is Tadic ook dit seizoen weer sterk begonnen. Zijn naam prijkt in de toplijstjes van spelers die de meeste kansen hebben gecreëerd voor hun ploeggenoten, terwijl hij met vijf assists tot de assistkoningen van de Eredivisie behoort.

Lees ook: Ajax-talent Taylor wint weddenschap van Van Gangelen: "Betalen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen