Slot kiest de aanval: Danilo, Dilrosun, Idrissi én Jahanbakhsh starten

11 september 2022, 18:56   Bijgewerkt: 11 september 2022, 22:01

Ajax en PSV gewonnen, AZ en FC Twente niet. Feyenoord weet dus wat het te doen staat in de Rotterdamse derby tegen Sparta. De Rotterdammers hebben na de kansloze Europa League-wedstrijd bij SS Lazio sowieso nog wat recht te zetten. Dat gaan ze proberen met Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi in de basis. Sebastian Szymanski ontbreekt vanwege een hamstringblessure. 

Feyenoord kan door het gelijkspel bij AZ-FC Twente afstand nemen van beide ploegen. Dan zal de ploeg van Arne Slot wel beter voor de dag moeten komen dan afgelopen donderdag. De tegenstand was weliswaar hoger dan zondagavond in de eigen Kuip het geval zal zijn, maar Slot kon natuurlijk niet tevreden zijn over het optreden van zijn ploeg tegen Lazio. Vooral de achterhoede zakte door de ondergrens. Slot wijzigt zijn achterste linie dan ook op één positie ten opzichte van het bezoek aan de Italiaanse topclub: Marcos Lopez vervangt Quilindschy Hartman op de linksbackpositie. Lopez maakt daarmee zijn debuut voor Feyenoord. De Zuid-Amerikaan stapte afgelopen zomer over naar de nummer drie van het afgelopen seizoen in Nederland. 

Op het middenveld moet Slot noodgedwongen één wijziging doorvoeren. De Pool Szymanski heeft een hamstringblessure opgelopen en kan daardoor helemaal niet in actie komen. Mats Wieffer werd door het Algemeen Dagblad aan de aftrap verwacht, maar hij begint 'gewoon' op de bank. Dennis van Eersel van RTV Rijnmond vermoedt dat de plek van Szymanski tegen Sparta wordt ingevuld door Javairô Dilrosun. De aanvaller, van de zomer overgekomen van Hertha BSC, maakte afgelopen donderdag ook al minuten op de positie achter de spits. De voorhoede bestaat vanavond uit Jahanbakhsh, die tegen Lazio goed inviel, Danilo én Idrissi. Patrick Walemark begint op de bank. De Zweedse aanvaller had in Rome nog een basisplaats. 

Sturm Graz

Feyenoord hoopt tegen Sparta vertrouwen te tanken voor de tweede groepswedstrijd in de Europa League van komende donderdag, thuis tegen Sturm Graz. De Oostenrijkse opponent heeft een prima generale achter de rug in de aanloop naar het treffen in Rotterdam. Sturm Graz was eerder op de zondag met 2-0 te sterk voor Austria Klagenfurt en verstevigde daardoor de derde plek in de Oostenrijkse Bundesliga. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen