Becker grijpt koppositie Bundesliga; Aboukhlal trefzeker in Ligue 1

11 september 2022, 18:19

Union Berlin heeft de perfecte start in de Bundesliga een passend vervolg gegeven. De Berlijnse middenmoter, waar Sheraldo Becker een van de sterspelers is, veroverde dankzij een 0-1 overwinning op bezoek bij FC Köln zelfs de koppositie in de Duitse competitie.

Het was ditmaal niet clubtopscorer Becker die zijn ploeg de overwinning bezorgde. De winnende treffer werd namelijk al na drie minuten gemaakt, uitgerekend door een speler van de thuisploeg. Timo Hübers schoot de bal ongelukkig in eigen doel. Köln eindigde de wedstrijd met een man minder na rood voor Luca Kilian. Met veertien punten staat Union fier aan kop in Duitsland. De voorsprong op nummer twee Bayern München bedraagt twee punten. Becker scoorde na rust ook nog, maar zijn goal werd afgekeurd.

Aboukhlal

Zakaria Aboukhlal heeft Toulouse FC een belangrijke zege geschonken in de strijd om lijfsbehoud in de Franse Ligue 1. De buitenspeler, die deze zomer werd opgepikt bij AZ, schoot zijn ploeg na een halfuur spelen naar een 1-0 overwinning. Hij tekende voor zijn tweede goal van het seizoen. Daardoor klimt promovendus Toulouse naar de knappe tiende plaats in de competitie.

Bij Toulouse was Aboukhlal niet de enige bekende die een basisplaats toebedeeld kreeg. Ook Stijn Spierings, Branco van den Boomen en Thijs Dallinga stonden op het basisformulier.