PSV pakt in grimmige slotfase alsnog volle buit in titelstrijd

11 september 2022, 16:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In een matige wedstrijd die lang af leek te stevenen op een bloedeloos gelijkspel heeft PSV door een penalty van Cody Gakpo in de ultieme slotfase toch nog de volle buit gepakt. De aanvoerder van de Eindhovenaren had eerder tweemaal het houtwerk geraakt, maar bleef oog in oog met de agressieve Etienne Vaessen kalm. De overwinning betekent naast drie punten eveneens na achttien wedstrijden eindelijk weer een clean sheet.

Na de teleurstellende resultaten tegen FC Twente (2-1 verlies) en Bodø/Glimt (1-1) besloot Ruud van Nistelrooy tegen RKC voor de derde wedstrijd op rij een andere spits op te stellen. Ditmaal was het de beurt aan Anwar El Ghazi, die daarmee zijn eerste basisplaats voor de nummer vier van de Eredivisie kreeg. Ook bij RKC stond er een basisdebutant in de spits met de Spanjaard Julen Lobete, die in de overwinning tegen Excelsior (5-2) twee assists gaf.

El Ghazi kreeg na enkele minuten gelijk een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de oud-speler van Aston Villa raakte de bal niet goed. Even later leek Ismael Saibari met een goede kopbal wel de 1-0 op het scorebord te zetten, maar hij stond in buitenspelpositie. Ondanks dat PSV de Waalwijkers in de beginfase ver terugdrong en constant druk hield richting het doel van Vaessen, bleef de poging van Saibari slechts de enige doelpoging in deze fase. De thuisploeg had namelijk veel moeite om de compacte vijfmansdefensie van RKC te verschalken. Dit kwam niet alleen door een te laag tempo, maar ook door veelvuldige onnauwkeurigheden. Van achteruit werden veel lange ballen verzonden, maar slechts een klein deel van deze passes bereikte hun bestemming.

Dat was eveneens zo bij de Waalwijkers, die zich na een minuut of twintig via enkele counters eindelijk begonnen te tonen. De ploeg van Joseph Oosting probeerde soms via de grond een tegenstoot op te zetten, maar veelvuldig werd de bal blind richting de aanval gerost. Naarmate het einde van de eerste helft dichterbij kwam, probeerde RKC steeds meer mee te voetballen. Dit had slechts weinig dreiging voor de bezoekers tot gevolg, maar zorgde wel voor meer ruimtes aan de andere zijde. De kansen voor PSV namen toe, maar tweemaal vond Cody Gakpo het houtwerk op zijn weg. Zijn vrije trap spatte achter doelman Vaessen op de lat uiteen, terwijl een ander schot via een RKC-ledemaat tegen de paal vloog.

Lees ook: PSV-fans woest na bizarre blunder scheidsrechter én VAR

Na een dik uur spelen was het opnieuw het houtwerk wat een doelpunt van PSV in de weg stond. Guus Til kopte goed in nadat Vaessen uit positie was geraakt, maar trof de lat. De Eindhovenaren hadden in de tweede helft reeds een aantal kansen gehad, maar de urgentie leek in de tweede helft te ontbreken. De Eindhovenaren probeerden wel, maar misten de creativiteit, het tempo en de nauwkeurigheid om RKC uit elkaar te spelen. De Waalwijkers bleven ondertussen rustig loeren op een grote mogelijkheid.

Michiel Kramer was er na een voorzet van de ingevallen voormalig PSV-speler Zakaria Bakkali dichtbij, maar hij zag zijn poging eenvoudig gekeerd worden. De wedstrijd leek uiteindelijk langzaam leeg te lopen, totdat Xavi Simons bij een ultieme poging voor PSV door een voet van invaller Hans Mulder aan het hoofd werd geraakt. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf een strafschop, waarna er een hevig opstootje ontstond met RKC-keeper Vaessen in een agressieve hoofdrol. Gakpo liet zich echter niet van de wijs brengen, en schoot koelbloedig de 1-0 binnen. Zo pakt PSV in de slotfase toch nog de volle buit, en houdt het bovendien voor het eerst in achttien wedstrijden weer een clean sheet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

PSV had wat geld te besteden dit jaar aan nieuwe aanwinsten, en dachten gelijk op dezelfde hoogte met Ajax te kunnen komen te staan , of er zelf over heen te kunnen gaan , Philips heeft zo veel miljarden ,en nog vertrouwen ze niet in hun eigen club genoeg geld daarin te steken, ze moesten zelf bij de gemeente aankloppen, kneuzen

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zo krijgt ajax ook heel vaak een penalty!! en ajax heeft heel vaak de scheids nodig om te winnen!! alleen hebben jullie strond in jullie ogen en zie je dat niet!! gewoon tereche penalty zou rico verhoeven nog jaloers op zijn geweest op die high kick!!

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als dat een terechte penalty is.... Dat huiljongetje Simons krijgt binnenkort wel een paar hardere trapjes want aanstellers moeten we niet. Samen met die overschatte en veel te dure Til schaam ik me voor zulke spelers. en dan die Veerman nog die alles zo goed weet maar geen bal op snelheid kan spelen.....

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Strond? Miss kun je je beter zorgen maken om je Nederlandse taal i.p.v. de aanstaande landstitel voor Ajax?

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

oeioei

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Joh.. haal Ajax erbij. Die hebben dan ook helemaal niets te maken met het belabberde spel van psv.

jamesbond1111
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

PSV heeft zijn beste wedstrijd gespeeld tijdens de JC-schaal en zijn nu helemaal leeg.RKC had meer verdiend tegen deze instagram-team

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach die arme stakers hebben met pijn en moeite kunnen winnen ,met behulp van de scheidsrechter

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wederom een slechte wedstrijd van PSV, dat wel weer eens de nul houdt, maar dat is ook het enige. Natuurlijk mag je het tegen RKC nooit zover laten komen dat je zo'n dubieus strafschop moment nodig hebt. En ja, ook Ajax heeft dit seizoen al 1 of 2 keer de scheids en de VAR opzichtig mee gehad en dat gebeurt nu ook bij PSV. Kleinere clubs zijn vaak de pineut, en dat is met de VAR helaas niet minder geworden, eerder erger. Het is schrijnend dat een topclub als PSV zo afhankelijk is van Luuk de Jong, een goede spits, maar toch geen Romario, Ronaldo, Nilis of Van Nistelrooij (om er maar een paar te noemen).

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Simons was hardstikke dood. Er word wat gezegd en hij was plotseling weer springlevend en gaat met de tegenstander op de vuist. Ik vraag dan ook aan de scheidsrechters, let eens wat meer op dit maten-naaier gedrag

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen