Bijzonder doelpunt Dost helpt zwak FC Utrecht aan cruciale zege

11 september 2022, 14:10   Bijgewerkt: 11 september 2022, 14:21

FC Utrecht heeft de eerste overwinning van het seizoen een vervolg gegeven in eigen huis tegen Vitesse. Zo spectaculair de zege op Fortuna Sittard (3-4) vorige week nog was, zo saai was de moeizame zege op Vitesse zondagmiddag: 0-1. Bas Dost werd met zijn eerste treffer tegen Vitesse ooit vlak voor tijd de matchwinner voor de Domstedelingen.

Het was voor Dost alweer het vijfde Eredivisie-doelpunt dit seizoen, waardoor hij samen met zijn collega-spits Anastasios Douvikas tot dusver de volledige productie van de Domstedelingen voor zijn rekening heeft genomen. De ervaren aanvaller bezorgde zijn ploeg een punt tegen RKC Waalwijk (2-2) en vorige week met Douvikas de eerste zege van het seizoen. Derhalve koos Henk Fraser zondagmiddag voor hetzelfde spitsenduo voorin, Daishawn Redan begon op de bank.

Pas toen vijf minuten voor het einde een afgeslagen voorzet met wat geluk voor de voeten van Dost belandde, konden de fans voor het eerst juichen. Dost pikte de bal op en schoot hard en laag het enige doelpunt tegen de touwen: 0-1. Een rommelgoal die typerend was voor de uiterst zwakke wedstrijd, maar voor Dost betekende het wel al zijn vijfde doelpunt van dit nog matige seizoen. Alleen Xavi Simons, Steven Bergwijn en Cody Gakpo (allen 6) scoorden dit seizoen vaker in Nederland. Toch zal FC Utrecht beter voor de dag moet komen om tot een succesvol seizoen te komen: daarvoor zijn goals van Dost en Douvikas alleen niet goed, ook al was dat tegen een eveneens heel matig Vitesse ditmaal wél het geval. 

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: Barkas 6; Ter Avest 6 (46. Klaiber 5,5), Van der Maarel 6, Sagnan 6 (78. Kluivert), Van der Kust 6 (78. Warmerdam); Sylla 6,5, Toornstra 6, Brouwers 5,5 (46. Bozdogan), Boussaid 6; Dost 5,5, Douvikas 5,5.

Vitesse: Scherpen 6,5 ; Arcus 6, Flamingo 6, Meulensteen 6,5, Cornelisse 6 (86. Baden), Wittek 6; Bero 6, Tronstad 5,5, Kazlowski 6 (56. Sankoh 5,5), Vidovic 6,5 (56. Manhoef 6); Bialek 6.

Man of the match: Bas Dost

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen