Martial steekt loftrompet over Van Gaal en kraakt Mourinho af

11 september 2022, 12:22

Antony Martial (26) heeft de loftrompet gestoken over Louis van Gaal. De Franse aanvaller was onder de indruk van de Nederlandse coach, veel meer dan zijn opvolgers José Mourinho en Ole Gunnar Solskjaer.

"Ik had een geweldige relatie met Van Gaal. Ik houd ervan om dingen te leren en als een coach de tijd neemt om met mij de video's door te spreken, dan is dat top", blikt Martial terug tegenover France Football. Zelfs een keer nadat hij twee goals had gemaakt, liet Van Gaal hem op zijn kamer komen. "Hij wilde het hebben over het kiezen van de juiste positie en dat soort tactische dingen. Hij zei ook dat mijn karakter hem wel beviel." Martial houdt daardoor mooie herinneringen over aan de samenwerking. 

Opvolger Mourinho werkte compleet anders. Zo pakte hij zijn rugnummer 9 af om aan Zlatan Ibrahimovic te geven, ondanks dat Martial dat niet wilde. "Een slechte start en respectloos richting mij." Door diverse aankopen raakte Martial bovendien uit beeld bij de Portugees, die in de media laagdunkend sprak over de spits. Dat laatst gebeurde ook onder Solskjaer. "Nadat ik geblesseerd raakte, speelde ik nauwelijks meer. Dat voelde onrechtvaardig", zei Martial, die voor zijn blessure juist sterk speelde, maar daarna geen kans meer kreeg. 

Lees ook: Ten Hag geeft duidelijke boodschap aan overbodig tweetal

Martial speelde bovendien nog vier maanden door met een blessure voor de Noorse coach, waardoor hij zich gebruikt voelde. Over Erik ten Hag wordt in het interview niet gesproken, maar in de voorbereiding liet de Fransman zich wel zien aan de Nederlandse coach. Inmiddels is hij bijna weer fit en kan hij zich opnieuw laten zien aan Ten Hag.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen