Boze Yilmaz weigert ESPN te woord te staan als aanvoerder

23 december 2022, 17:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard-aanvoerder Burak Yilmaz weigerde zaterdagavond om ESPN te woord te staan na de remise tegen NEC (1-1). De Turkse spits stond als aanvoerder klaar om zijn wedstrijdanalyse te geven, maar toen hij hoorde dat dat in het Engels moest, besloot hij om boos weg te lopen.

Dat wordt besproken bij het programma Goedemorgen Eredivisie. Presentator Milan van Dongen blikt terug op het moment, waarbij Yilmaz al naar de microfoon was gekomen om tekst en uitleg te geven. Met Fortuna Sittard was afgesproken dat Yilmaz dat in het Engels zou doen, maar daar dacht de aanvaller zelf anders over. "Toen hij hoorde dat het in het Engels moest, beende hij boos weg", blikte Van Dongen terug.

Yilmaz zou zich in het Engels niet comfortabel genoeg hebben gevoeld om zijn zegje te kunnen doen. "Maar ik zie hem gedurende de week bij heel veel spelers de arm om de schouder slaan. Doet hij dat ook allemaal in het Turks?", vraagt Van Dongen zich hard op af over Yilmaz. Of de spits in de toekomst wel in het Engels commentaar wil geven, is nog onduidelijk. 

Lees ook: VI brengt bizarre details in Yilmaz-soap naar buiten

Ozyakup steunt Yilmaz

Als vervanger kwam doelpuntenmaker O?uzhan Ozyakup voor de microfoon staan, die bij zijn debuut Fortuna Sittard meteen aan een punt hielp. Hij nam het op voor Yilmaz, met wie hij samenspeelde bij de nationale ploeg van Turkije en bij Besiktas. "Hij is een winnaar, die geen genoegen neemt met een gelijkspel. Bij de clubs waar hij speelde, ging het altijd over kampioenschappen", aldus de middenvelder.

"Maar dat soort gasten heb je nodig in je team. Dat zijn we in Nederland misschien niet echt gewend, maar zulke mannetjes heb je nodig. Ik heb daar heel veel respect voor. Hij is al 37 jaar en blijft maar lopen. Af en toe komt hij wat agressief uit de bocht, maar zo is hij gewoon", glimlachte Ozyakup.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat zakt Fortuna toch af, nou dan maar weer degraderen! Doei

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is echt een ongelofelijke paardenlul. Wat een vreselijke galbak hoe die zich week in week uit presenteert...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen