Ajax-talent Taylor wint weddenschap van Van Gangelen: "Betalen"

11 september 2022, 09:25

Ajax-middenvelder Kenneth Taylor heeft een weddenschap gewonnen van presentator Jan Joost van Gangelen. Het talent verlengde in juli zijn contract in Amsterdam, maar Van Gangelen had gedacht dat hij zich niet in de basis zou voetballen binnen tien wedstrijden. Vanaf de start van het nieuwe seizoen staat hij echter al structureel in de basis.

En dus incasseert Taylor twee flessen wijn van Van Gangelen, die hij moet delen met zijn zaakwaarnemer Guido Albers, die bij de weddenschap betrokken was. Tegenover de camera's van ESPN kwam de Ajacied lachend verhaal halen. "Hij moet betalen", glimlachte de man die tegen sc Heerenveen verantwoordelijk was voor het tweede doelpunt van de avond. De naar Bayern München vertrokken Ryan Gravenberch heeft hij snel doen vergeten en inmiddels is hij ook al door Louis van Gaal bij Oranje gehaald.

"Er gaan veel aan vooraf, dus makkelijk gaat het niet." Zeker de afgelopen jaren heeft Taylor lang moeten wachten voor hij écht een kans kreeg in Amsterdam. Maar hij bleef erin geloven, want Erik ten Hag wilde hem verhuren, maar destijds wilde hij (uiteindelijk met succes) voor zijn kansen gaan. Van Gangelen heeft de weddenschap in elk geval verloren en zal woord moeten houden. "Ik had dit echt niet verwacht, het verbaast mij wel", erkende de presentator.

Lees ookKlaassen over reserverol bij Ajax: "Vertrekken ook niet handig"

Ingestudeerde vrije trap Ajax

Verder vertelde Taylor over de ingestudeerde vrije trap die hij binnenschoot tegen sc Heerenveen, maar daar was wat geluk voor nodig, zo gaf hij toe. "Normaal staat Berghuis daar om te schieten." Omdat die op de bank zat, kreeg Taylor de bal: 2-0. "De bal werd aangeraakt, ik denk dat anders Andries Noppert de bal had gepakt. Maar dit was ook prima." Analisten Kees Kwakman en Marciano Vink zien de talentvolle middenvelder wel met Oranje mee naar het WK in Qatar gaan. Kwakman ziet hem zeker als kanshebber, Vink vindt dat hij meer heeft dan concurrent Teun Koopmeiners, Gravenberch en Joey Veerman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen