Noppert: "Ajax heeft altijd een streepje voor bij de scheidsrechters"

10 september 2022, 23:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andries Noppert baarde opzien door zich in de rust van Ajax-SC Heerenveen (5-0) te melden in de kleedkamer van de arbitrage. De doelman van de Friezen wilde een verklaring voor de beslissing van scheidsrechter Edwin van de Graaf om Edson Álvarez geen tweede gele kaart te geven. Na afloop van de voor SC Heerenveen kansloze wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA waren de frustraties bij Noppert duidelijk nog niet verdwenen.

Er was voor Ajax weinig aan de hand tegen SC Heerenveen. Waar op voorhand toch werd verwacht dat de Friezen, onder Kees van Wonderen uitstekend gestart, het Ajax lastig konden gaan maken, stonden ze na zestien minuten al met 2-0 achter. De Amsterdammers gingen vervolgens een tempo lager spelen en dat bood SC Heerenveen de kans om terug in de wedstrijd te komen. De bezoekers kwamen er weliswaar een paar keer gevaarlijk uit, maar de aansluitingstreffer viel niet. Dat was echter niet de belangrijkste reden waarom Noppert gefrustreerd de kleedkamer opzocht en zelfs aanklopte bij de arbitrage. 

Lees ook: Noppert haalt verhaal bij arbitrage na opmerkelijke actie Álvarez

"Dat ging over het moment dat die jongen eerst een overtreding maakt en daarna de bal weg schiet", vertelde de doelman na afloop voor de camera van ESPN. Noppert doelde op de opmerkelijke actie van Álvarez, die vlak voor het rustsignaal eerst een SC Heerenveen-speler naar de grond werkte, daarvoor een gele kaart kreeg en vervolgens ook nog snel de bal weg schoot. Scheidsrechter Van de Graaf hield een tweede gele echter op zak. Dat schoot bij Noppert in het verkeerde keelgat. Hij was van mening dat Álvarez een tweede gele kaart verdiende. "In mijn optiek is het heel simpel. We spelen in Amsterdam en Ajax heeft volgens mij altijd een streepje voor bij scheidsrechters. Dat is hoe ik het zie en is niet verkeerd bedoeld", klonk het namens de goalie.

Noppert zou zichzelf geen 'matennaaier' noemen en het was naar eigen zeggen zeker niet zijn bedoeling om Álvarez een rode kaart aan te smeren, maar de goalie was wel van mening dat de scheidsrechter op dat moment niets anders kon. Een rode kaart voor Álvarez was SC Heerenveen en Noppert natuurlijk goed uitgekomen. SC Heerenveen had in de eerste helft weinig in te brengen in de Johan Cruijff ArenA en daar kwam in het tweede bedrijf geen verandering in. Door twee doelpunten van Mohammed Kudus en eentje van invaller Brian Brobbey liep Ajax na de pauze uit naar een 5-0 overwinning.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je daar rood voor gaat geven is het hek echt van de dam. Ik zie elk weekend in de eredivisie alleen al minstens 30 van dit soort situaties. Tuurlijk is het zo dat het lastig is voor scheidsrechters om onder druk van een volle Arena of Kuip te fluiten, maar dit is een slecht voorbeeld van Noppert. In Nederland schreeuwen we al snel moord en brand. Als je kijkt hoe het er aan toe gaat in landen met wat meer temperament dan valt het hier echt reuze mee. Zet een Nederlandse scheids op een wedstrijd in Portugal en de wedstrijd eindigt met 5 spelers aan beide kanten.

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien moeten meer spelers/trainers/clubs er eens tegen op staan, want hij heeft wel gelijk. Ik denk ook dat veel scheidsrechters een elftalfoto van Ajax boven hun bed hebben hangen. En bij de KNVB ook, want Ajax brengt geld in het laatje internationaal. Maar of het kans van slagen heeft?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Buiten de ajax minded om,weet iedereen dat het zo is . Voorbeelden genoeg . De mensen die ajax een warm hart toe dragen kunnen alleen reageren met calimero en dat soort teksten ,terwijl ze gewoon ook beter weten . De meeste zijn trouwens ook gewoon alleen maar fan vanwege de "prijzen". Wat er hier al jaren aan de gang is ,is gewoon triest ,en ajax heeft dat ook niet nodig . Ik word liever 10 e dan 1x kampioen op hun manier

Donnn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jaloers?

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als iemand waarheid aan het licht wilt brengen is de troef van de tegenpartij altijd om hem of haar weg te zetten als complotdenker. Zo doorzichtig...

MJ8519
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou Noppert in een PSV pyjama slapen?

Haho46
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet raar en helemaal waar!😥

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen