Milan knokt zich terug na rode kaart en doelpunt oud-Heerenveen speler

10 september 2022, 22:43

AC Milan heeft zaterdagavond een moeizame overwinning geboekt op Sampdoria. Op bezoek bij de laagvlieger maakte een benutte strafschop van Olivier Giroud uiteindelijk het verschil: 1-2.

AC Milan kroonde zich een paar maanden geleden voor het eerst sinds 2011 tot landskampioen van Italië. De verwachtingen voor dit seizoen waren dus hoog. AC Milan won op de eerste speeldag met 3-2 van Udinese, maar speelde een week later gelijk tegen Atalanta Bergamo. De Milanezen blijven sindsdien wisselvallig presteren. Winst tegen Bologna en rivaal Inter, maar tussendoor een gelijkspel bij Sassuolo. Zaterdagavond ging het dus maar nét goed voor de landskampioen.

Op bezoek bij de nummer zeventien van de Serie A zag het er al vroeg goed uit voor AC Milan. Junior Messias opende al na zes minuten de score en niet veel later lag ook de tweede Milanese treffer van de avond in het netje. Charles de Ketelaere dacht zijn eerste competitiedoelpunt voor AC Milan te maken, maar de VAR stak daar wegens buitenspel een stokje voor. Sampdoria deed vervolgens aardig mee, al waren de beste kansen voor de bezoekers. Giroud had de 0-2 op zijn schoen, maar de Fransman kreeg de bal niet voorbij doelman Emil Audero.

Waar de eerste helft geweldig begon voor AC Milan, beleefde het in het tweede bedrijf juist een horrostart. Na amper twee minuten moest de landskampioen verder met tien man. Smaakmaker Rafael Leão had iets heel moois in gedachten, maar zijn poging tot omhaal eindigde met zijn schoen in het gezicht van een tegenstander. De scheidsrechter kon niets anders dan Leão een tweede gele en dus rode kaart te tonen, waardoor AC Milan met een man minder op het veld kwam te staan. Sampdoria had niet veel tijd nodig om daarvan te profiteren: oud-Heerenveen speler Filip Djuricic maakte er tien minuten later 1-1 van.

Maar AC Milan leg je, of het nou met elf of tien man op het veld staat, niet zomaar over de knie. De ploeg van Stefano Pioli bleef zoeken naar de 1-2 en vond die na 67 minuten: Giroud schoot zijn ploeg uit een strafschop voor de tweede keer op voorsprong. Ook bij de totstandkoming van de strafschop moest de VAR er overigens aan te pas komen. Zo drukte de videoscheidsrechter nadrukkelijk haar stempel op deze wedstrijd. Daarvan had AC Milan, ondanks de afgekeurde goal in de eerste helft, uiteindelijk het meeste profijt. De bezoekers hielden stand, trokken de 1-2 over de streep en melden zich naast Napoli aan kop.