Opmerkelijk: Fenerbahce na twee maanden alweer klaar met Bruma

10 september 2022, 22:10

De door PSV verhuurde Bruma (27) heeft met de tijdelijke overgang naar Fenerbahce niet zijn beste keuze uit zijn loopbaan gemaakt. De buitenspeler is door zijn huidige werkgever namelijk niet ingeschreven voor de Turkse competitie. Bovendien wil de topclub alweer af van de aanvaller, die het deze zomer nog overnam van de Eindhovenaren. 

Omdat Fenerbahce maar een maximaal aantal buitenlandse spelers mag inschrijven (14), viel Bruma buiten de selectie. Dat is vrij opmerkelijk, aangezien hij deze window werd gehuurd van PSV met een verplichte koopoptie. Daarover was al veel te doen, maar in principe kan PSV de buitenspeler sowieso slijten als zij hem na dit seizoen niet terughoeven, ook als hij in Turkije niet aan bod komt. Dat werd meermaals bevestigd door zijn zaakwaarnemer, ondanks dat de Turkse club daar nog onderuit probeert te komen. 

Net als Filip Novak en Mauricio Lemos is Bruma niet ingeschreven en de club wil het liefst nog in de komende periode van hem af. Vooralsnog is dat echter niet gelukt en inmiddels is de window in bijna alle landen gesloten. In Rusland en Griekenland kunnen ze hem nog wel overnemen, maar gezien zijn forse salaris is het maar zeer de vraag of er clubs uit die landen interesse hebben in de international van Portugal.

Lees ook'Fenerbahçe ontevreden over PSV-flop

Bruma wilde zijn loopbaan nieuw leven inblazen, maar vermoedelijk komt hij niet verder dan de vijf potjes die hij tot dusver meedeed. Daarin kwam hij tot één assist en dat was niet genoeg om tot het keurkorps te mogen blijven behoren. Aan het einde van dit seizoen moet Fenerbahce vier miljoen euro overmaken om de koopoptie te lichten en daar kan de Turkse topclub zeer vermoedelijk dus niet meer onderuit. Op dit moment kampt Bruma overigens ook met een spierblessure, waardoor hij niet eens inzetbaar zou zijn voor een potentiële nieuwe club.

[tweet,Fenerbahce/status/1568659422838403072

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen