Domper voor Heerenveen: uitblinker kan niet starten tegen Ajax

10 september 2022, 18:01

Het spitsenkoppel Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr maakte de afgelopen weken veel indruk bij sc Heerenveen. Beiden zijn erop gebrand om zich ook in de uitwedstrijd tegen Ajax van hun beste kant te laten zien. Waar Van Hooijdonk 'gewoon' een basisplaats heeft, kan Sarr slechts als invaller zijn opwachting maken. 

Sarr maakte begin dit kalenderjaar de overstap van Malmö FF naar SC Heerenveen. Hij had niet veel tijd nodig om de harten van de Friese liefhebbers te veroveren. Sarr was in dertien wedstrijden in de tweede seizoenshelft goed voor dertien doelpunten. Dat beloofde natuurlijk veel goeds voor het nieuwe seizoen. Sarr is goed gestart. Hij scoorde weliswaar pas één keer, maar verzorgde wel al vier assists. 

In de aanloop naar het bezoek aan Ajax kregen sc Heerenveen en Sarr echter een tik te verwerken. De Zweed was ziek en verscheen daardoor pas vrijdag op het trainingsveld. Een basisplaats in de Johan Cruijff ArenA komt dan ook te vroeg voor de spits. Alex Timossi Andersson is zijn vervanger. De landgenoot van Sarr, die afgelopen zomer overkwam van het beloftenelftal van Bayern München, verschijnt in de hoofdstad voor de eerste keer aan de aftrap. 

Lees ook: Schreuder heeft opnieuw slecht nieuws voor balende Brobbey

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen