Debuut Kluivert voor Valencia eindigt in een teleurstelling

10 september 2022, 15:57

Justin Kluivert heeft zaterdagmiddag voor het eerst zijn opwachting gemaakt bij Valencia. De buitenspeler zal daar echter geen heel goed gevoel aan overhouden. Hij kon niet voorkomen dat zijn nieuwe werkgever met 2-1 onderuit ging tegen Rayo Vallecano.

Kluivert hoopt bij Valencia eindelijk zijn belofte in te lossen. De aanvaller verruilde Ajax in 2018 op jonge leeftijd voor AS Roma, maar een doorbraak in Italië bleef uit. Tijdelijke periodes bij RB Leipzig en OGC Nice leverden ook weinig tot niets op. Kluivert keerde afgelopen zomer terug bij AS Roma, maar José Mourinho had geen plek voor de Nederlander. De oud-Ajacied was lang op weg naar Fulham. Maar van een entree in de Premier League kwam het uiteindelijk niet.

Kluivert maakte uiteindelijk op huurbasis de overstap naar Valencia. Daar maakte hij zaterdagmiddag dus voor het eerst zijn opwachting. Kluivert kwam na 64 minuten binnen de lijnen voor Hugo Duro. Valencia boekte afgelopen zondag nog een overtuigende 5-1 overwinning op Getafe, maar op bezoek bij Rayo Vallecano wist de ploeg van Gennaro Gattuso weinig klaar te spelen. De thuisploeg opende al na vijf minuten de score via Isaac Palazón Camacho. Valencia kwam de vroege tegentreffer niet meer te boven. In de tweede helft verdubbelde Rayo door een eigen doelpunt van Nico González zelfs de score.

Mouctar Diakhaby maakte in blessuretijd weliswaar nog de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat voor de bezoekers. Zodoende leed Valencia alweer de derde nederlaag van het seizoen. De gevallen grotmacht eindigde in het afgelopen seizoen op een teleurstellende negende plaats en lijkt opnieuw geen serieuze rol van betekenis te gaan spelen. Voor Gattuso is het te hopen dat Edinson Cavani snel inzetbaar is. De oud-speler van onder meer Napoli, Paris Saint-Germain en Manchester United maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap naar Valencia, maar kwam nog niet in actie voor de huidige nummer twaalf van Spanje.