Pjanic en Dzeko met stomheid geslagen door duel met Rusland

10 september 2022, 13:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In Bosnië en Herzegovina is met verbazing gereageerd op het besluit van de voetbalbond om een vriendschappelijke wedstrijd tegen Rusland in te plannen. Miralem Pjanic en Edin Dzeko hebben vrijwel meteen hun ongenoegen geuit.

De Bosnische bond maakte vrijdag bekend dat er in november in St. Petersburg wordt geoefend tegen Rusland. Dit terwijl de FIFA en UEFA alle Russische teams vanwege de oorlog in Oekraïne tot nader orde heeft uitgesloten van alle internationale wedstrijden.

Dat de Bosniërs desondanks in zijn gegaan op een uitnodiging van Rusland, stuit sterspeler Pjanic tegen de borst. "Dit is geen goede beslissing. Ik ben sprakeloos", laat de middenvelder weten aan Bosnische media. "Bij de bond weten ze hoe ik erover denk."

Dzeko, aanvoerder van de nationale ploeg van Bosnië, is niet van plan naar Rusland af te reizen. "Ik ben tegen het spelen van deze wedstrijd. Mijn positie is duidelijk: ik wil deze wedstrijd niet spelen terwijl onschuldige mensen lijden. Ik sta solidair met de mensen in Oekraïne in deze moeilijke tijden voor hen."

De wedstrijd tussen Rusland en Bosnië en Herzegovina staat op 19 november op het programma, één dag voor de start van het WK. Beide landen doen niet mee aan de eindronde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsja, dat is natuurlijk een bondgenoot sinds de eerste wereldoorlog toen ze kwamen vechten tegen Duitsland/Hongarije/Oostenrijk. Iedereen zal wel weer geschokt zijn en het echt niet vinden kunnen. Die Russische voetballers hebben geen reet met de oorlog te maken en willen ook graag voetbal. Ophef, ophef....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen