Kuyt waarschuwt Ajax: "Ik zou het bijzonder knap vinden"

10 september 2022, 09:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax treft woensdag met Liverpool een tegenstander die het seizoen teleurstellend is begonnen. In de Premier League wordt er wisselvallig gepresteerd en midweeks werd in de Champions League kansloos verloren van Napoli (4-1). Het geeft de Amsterdammers hoop op een stunt op Anfield. Dirk Kuyt waarschuwt Ajax echter voor te veel optimisme.

Juist dinsdag zouden de puzzelstukjes bij het nog zoekende Liverpool zomaar in elkaar kunnen vallen, denkt Kuyt. "Zit het de club het even tegen, zoals in deze periode, dan doet het publiek er vaak nog twee of drie schepjes bovenop en ontstaat er een atmosfeer van onoverwinnelijkheid. Ik zou het bijzonder knap vinden als Ajax zich in die entourage tegen Liverpool onder die intense druk uit kan spelen", zegt de trainer van ADO Den Haag in een interview in De Telegraaf.

"Op Anfield heb ik zelfs de grootste ploegen met de meest ervaren topspelers de kluts zien kwijtraken door de wisselwerking tussen publiek en de ploeg", gaat de voormalig aanvaller verder. "Als speler van Liverpool word je opgestuwd door het lawaai. Dan komt er een energie vrij en is er geen houden meer aan. Op het veld valt niet te ontkomen aan het geluid. Door de manier waarop het publiek reageert, raak je zelfs alert op een kans, een vrijstaande speler die je anders over het hoofd ziet of als er een gevaarlijke situatie dreigt. Ze helpen je als speler van Liverpool als het ware te anticiperen op bepaalde situaties."

Volgens Kuyt heeft Liverpool moeite met ploegen die inzakken en met snelle aanvallers op de counter spelen. "Ik zie Ajax zich niet zodanig aanpassen. Klopp en Alfred Schreuder zetten met Liverpool en Ajax graag vroeg druk. Dat is hun visie op voetbal en die zullen ze niet snel loslaten. Ajax niet omdat het daarmee succesvol is en ondanks de slechte seizoenstart Liverpool ook niet", voorspelt Kuyt. "Dat druk zetten en spelen met grote intensiteit, is juist de kracht van het team. Ik verwacht een open en vanwege de aanwezige aanvallende kwaliteiten doelpuntrijke wedstrijd. Ik denk aan een 3-1 of 4-2 zege voor Liverpool."

Topfavorieten

Liverpool wordt door de tegenvallende start op dit moment niet tot een van de topfavorieten voor de eindzege in de Champions League gerekend, maar Kuyt ziet dat anders. "Iedereen ziet PSG, Manchester City en Bayern München nu als de grootste kanshebbers voor de Champions League; Liverpool gaat zich ook in dat rijtje van kandidaten scharen. Daar ben ik van overtuigd. Klopp krijgt daarvoor de tijd. Een beetje zoals de situatie van Ferguson vroeger bij Manchester United, die ook twee of drie topteams heeft gebouwd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat het een hele pittige wedstrijd gaat worden voor Ajax !! Gelijkspel zou ik voor tekenen nu 👌

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen