Wereldstart Roger Schmidt bij Benfica beloond met individuele prijs

9 september 2022, 23:49

Roger Schmidt is geweldig aan zijn nieuwe avontuur in Portugal begonnen. De Duitse oefenmeester ontving vrijdagmiddag de onderscheiding voor beste coach van de maand augustus. Met Benfica is de voormalig coach van PSV nog ongeslagen in de Primeira Liga.

Schmidt, die in Portugal kan beschikken over voormalig Ajax-aanvaller David Neres, is de enige coach die nog zonder puntenverlies is. Met vijftien punten uit vijf duels staat Benfica fier bovenaan in de Portugese competitie. Bovendien leidde de Duitser zijn ploeg via de voorronden naar een plek in de Champions League. Daarin werd de eerste wedstrijd gewonnen van Maccabi Haifa.

De Duitser stond hiervoor twee jaar aan het roer bij PSV, waar hij vooral kon rekenen op kritiek. Hoewel hij de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker veroverde, kon hij het Eindhovense publiek zelden overtuigen. De achterstand op Ajax in strijd om de titel bleef fors, terwijl hij zich niet geliefd maakte met zijn veelbesproken wisselsysteem.

Benfica heeft momenteel twee punten meer dan het eveneens nog ongeslagen SC Braga. De laatste landstitel van de topclub dateert van 2019

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij bewijst nu dat hij toch een goede trainer is. Ook de huidige trainer van PSV bakt er niet veel van, dus aan wie ligt dat nu? De mentaliteit, sfeer, spelers of managment bij de ploeg uit Eindhoven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen