Stam heeft tip voor Martínez en is onder de indruk van Malacia

9 september 2022, 23:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jaap Stam volgt de verrichtingen van zijn oud-werkgever Manchester United nog altijd op de voet, zeker nu de Nederlandse inbreng bij de topclub groot is. Naast coach Erik ten Hag zijn ook Nederlanders Donny van de Beek en Tyrell Malacia actief op Old Trafford. Stam is onder de indruk van Malacia en oud-Ajacied Lisandro Martínez.

Martínez heeft weinig tijd nodig gehad om de harten van het publiek te veroveren. "Hij is een goede speler. Ik wist dat zodra hij hier kwam, mensen in het Verenigd Koninkrijk zouden praten over zijn lengte," aldus Stam tegenover Bet365. "Als speler is hij zeer comfortabel aan de bal, je kunt zien dat hij probeert om passes tussen de linies te vinden.

"Verdedigend is hij erg agressief, soms moet hij zich iets meer bewust zijn van zijn tegenstanders", aldus Stam. "Maar dat leert hij in de Premier League en dat leer je door tegen de grote teams te spelen. Het zijn betere tegenstanders dan hij gewend was in Nederland."

De voormalig verdediger van Manchester United is ook lyrisch over Tyrell Malacia, die hij bij Feyenoord als coach nog onder zijn hoede had. "Hij had op dat moment een speler voor zich die wat meer ervaren was (Ridgeciano Haps, red.), dus Malacia was de tweede man na de linksbackpositie. Al op jonge leeftijd kon je zijn kwaliteit zien. Je ziet dat hij zich tot nu toe goed aanpast bij United. Hij weet dat hij voor alles moet vechten en ik ben onder de indruk van hoe hij speelt."

Bekijk hier: samenvatting van duel tussen United en Real Sociedad

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen