Neuer onder de indruk van De Ligt: "Alleen maar positieve dingen"

9 september 2022, 22:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manuel Neuer is dolblij dat Bayern München deze zomer Matthijs de Ligt heeft opgepikt bij Juventus. De Nederlandse verdediger heeft weinig tijd nodig gehad om indruk te maken op zijn ploeggenoten bij de Duitse topclub en lijkt op korte termijn de nieuwe leider van de defensie te gaan worden.

"Er zijn alleen maar positieve dingen over hem te zeggen", begint Neuer zijn lofzang over De Ligt in gesprek met de Duitse krant BILD. "Hij is niet alleen vocaal op het veld, maar ook actief door zijn lichaamstaal. Hij is altijd aan het communiceren. Op dit moment ziet onze verdediging er erg goed uit. Iedereen speelt op topniveau", is de aanvoerder lyrisch.

De Ligt stond deze week tijdens de Champions League-ontmoeting met het Inter van André Onana in de basis. Mede dankzij de Nederlander hield Bayern de nul en boekte de topclub een 0-2 overwinning. In de Duitse competitie deed De Ligt tot dusverre vier wedstrijden mee. De verdediger stond daarvan tweemaal op het basisformulier.

Bayern betaalde deze zomer 67 miljoen euro om de rechtspoot, die in Duitsland samenspeelt met Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui, los te weken bij Juventus. Bij die club speelde hij uiteindelijk drie seizoenen.

Lees ook: Gravenberch maakt indruk bij Bayern München: "Dat verdient hij"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen