Go Ahead dompelt Volendam in diepe rouw en boekt eerste zege

9 september 2022, 22:14

Go Ahead Eagles heeft de eerste overwinning van het nieuwe seizoen geboekt. De Deventenaren stevenden lange tijd af op een gelijkspel tegen FC Volendam, maar knokten zich in de slotfase naar een 2-3 overwinning. Bas Kuipers tekende in het laatste kwartier voor twee goals.

Het duel ging moeizaam van start, in de beginfase van de wedstrijd gebeurde er weinig. Na een kleine tien minuten werd FC Volendam twee keer gevaarlijk via het hoofd van Gaetano Oristanio en een schietkans voor Robert Mühren. Kort daarna moest Enric Llansana, hoogstwaarschijnlijk met oogletsel, het veld verlaten.

Na rust was het spel wat rommelig van beide kanten. De enige kans kwam al snel van de voet van Mühren, die graag zijn eerste van het seizoen wilde bijschrijven. De aanvaller, die de afgelopen jaren een ware goaltjesdief was in de Keuken Kampioen Divisie, scoorde dit seizoen nog niet. Hij en zijn collega's waren nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong door veel druk te zetten. Het was echter niet de thuisploeg, maar de ploeg van trainer René Hake die het doelpunt maakte.

Aanvoerder Bas Kuijpers wist uit een corner de bal van dichtbij binnen te schieten. Een paar minuten later wist de linksback opnieuw een doelpunt te maken uit een hoekschop. Daarmee leek de verdediger de eindstand op het scorebord te hebben gezet, maar het was Mühren die de aansluitingstreffer maakte. Zijn eerste treffer dit seizoen, kwam echter te laat en zo won Go Ahead Eagles met 2-3.

Opstellingen en beoordelingen*

Opstelling FC Volendam: Stankovic 5, Plat 6, Mbuyamba 5,5, Mirani 5,5, Murkin 5,5, Benamar 5 ('60 W. Ould-Chikh 5) , Eiting 6,5, Oristanio 6,5 ('74 El Kadiri -), Van Mieghem 5 ('70 Veerman 6), B. Ould-Chikh 6,5, Mühren 5

Opstelling Go Ahead Eagles: De Lange 6, Deijl 5,5, Kuipers 7,5, Idzes 5,5, Linthorst 5,5, Lidberg 5, Rommens 5, Adekanye 6 ('70 Willumson 6), Llansana ('14 Sow 5), Edvardsen 6, Bakker  6 ('45 Amofa 6)