AD verwacht basisdebutant bij Feyenoord in stadsderby

9 september 2022, 20:10

Arne Slot lijkt in de Rotterdamse derby tegen Sparta het vertrouwen te gaan geven aan Mats Wieffer. De 22-jarige middenvelder, die deze zomer werd overgenomen van Excelsior, krijgt zondag vermoedelijk een basisplaats bij Feyenoord. Wieffer profiteert van de afwezigheid van Sebastian Szymanski.

De Poolse middenvelder, die wordt gehuurd van het Russische Dinamo Moskou, is voorlopig niet inzetbaar vanwege klachten aan de hamstring. Lutsharel Geertruida kan eveneens op de positie van Wieffer uit de voeten, maar de verdediger is vanwege de ziekte van Pfeiffer uit de roulatie. Daarom komt er een plekje vrij voor Wieffer, die tijdens de verloren clash met Lazio (4-2) al debuteerde.

Wieffer gaat het middenveld van Feyenoord vormen met Orkun Kökcü en Quinten Timber. De middenvelder groeide afgelopen seizoen uit tot sterkhouder bij Excelsior, dat in de nacompetitie ten koste van ADO Den Haag promoveerde naar de Eredivisie. De voormalig jeugdspeler van FC Twente kampte in zijn beginweken met een enkelblessure.

Slot lijkt in de voorhoede te kiezen voor Alireza Jahanbakhsh. Links achterin krijgt huurling Fredrik André Björkan een nieuwe kans, nadat hij tijdens zijn debuut tegen Go Ahead Eagles nog veel kritiek kreeg op zijn spel.

Vermoedelijke opstelling: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Björkan; Wieffer, Timber, Kökcü; Jahanbakhsh, Danilo, Dilrosun

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen