Noppert als penaltykiller naar WK? "Die link kan ik wel leggen"

29 december 2022, 11:17

Andries Noppert is sinds vorige week de meest besproken keeper van de Nederlandse velden. De boomlange sluitpost van SC Heerenveen behoort tot de vijf keepers die zijn opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Mogelijk reist de keeper eind dit jaar met Oranje naar het WK.

Het lijkt logisch dat Noppert in dat geval als penaltyspecialist bij de selectie zit. Bondscoach Louis van Gaal liet in een eerder stadium al weten het liefst een expert in het stoppen van strafschoppen in zijn selectie op te willen nemen. Tijdens het WK van 2014 was dat Tim Krul, maar hij keept na de degradatie met Norwich City niet meer op het hoogste niveau.

"Als Andries met het oog daarop gekozen zou worden, dan zou ik dat wel snappen", reageert zijn coach Kees van Wonderen tegen Voetbal International. "Hij heeft het gevoel, de voorwaarden én kwaliteiten om daar goed in te zijn. Ja, die link kan ik wel leggen." Toch denkt hij dat Van Gaal dat het liefst zelf wil beoordelen. "Dat zou je dan toch van dichtbij moeten zien."

Van Wonderen hoopt voor zijn keeper dat hij bij de selectie zit. "Op die lijst staan is mooi, maar vervolgens is het zaak bevestiging te geven met al die aandacht op je gevestigd. Dat heeft Andries tegen NEC op een uitstekende wijze gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen