Tuchel 'geschokt en teleurgesteld' na ontslag, tactische flater Boehly

9 september 2022, 18:24

Thomas Tuchel had geen idee dat hij zou worden ontslagen toen hij woensdagochtend werd gevraagd deel te nemen aan een telefonisch overleg waarin hij te horen kreeg dat zijn tijd in Londen erop zat. Dat schrijft The Athletic. Een dag eerder had Chelsea, in haar honderdste duel onder de Duitser, op beschamende wijze met 1-0 verloren bij Dinamo Zagreb in de eerste speelronde van de Champions League.

Toen de eerste schok weggezakt was, kreeg Tuchel steeds meer het gevoel dat de beslissing om hem op straat te zetten al voor het duel in Kroatië genomen was. Met Graham Potter stelden The Blues inmiddels een opvolger aan voor Tuchel, die in 2021 de Champions League wist te winnen met de club waar hij toen amper vier maanden aan het roer stond. Onder de nieuwe eigenaar Todd Boehly, die in maart van dit jaar de aandelen van Roman Abramovich overnam, maakte Tuchel een aantal bijzondere momenten mee.

Zo kon de gewezen trainer zijn oren niet geloven toen de Amerikaan in de voorbereiding op dit seizoen met plannen kwam voor een 4-4-3-systeem (met elf veldspelers dus), al ontkent Chelsea in alle toonaarden dat dit voorval daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Ook was de Duitser behoorlijk ontstemd dat de spelers die hij afgelopen zomer op zijn wensenlijstje had staan geen van allen konden worden vastgelegd. Onder meer Mathijs de Ligt en Frenkie de Jong had Tuchel er graag bij gehad, terwijl ook Raphinha(toen nog speler van Leeds United, inmiddels Barcelona) en Presnel Kimpembe(Paris Saint-Germain) hoog op de verlanglijst stonden. Aan de andere kant had hij de grootste moeite de nieuwe eigenaar ervan te weerhouden Cristiano Ronaldo binnen te halen.

Tuchel vertekt met een bitter nasmaak uit Londen. Volgens The Athletic voelde hij zich met Chelsea meer verbonden dan bij zijn vorige clubs, waaronder Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain, het geval was. Ook in de chaotische nadagen van Abramovich heeft hij geen moment geprobeerd weg te komen uit Londen. Mogelijk zien we hem overigens snel terug langs de lijn. Na het teleurstellende einde van zijn Chelsea-periode zou Tuchel zo snel mogelijk elders aan de slag willen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen