De Guzman terug in De Kuip: "Zal nooit juichen tegen Feyenoord"

9 september 2022, 15:52

Jonathan de Guzman speelt zondagavond met Sparta Rotterdam de stadsderby tegen Feyenoord. De middenvelder speelde in het verleden jarenlang voor de tegenstander van aanstaande zondag en is zijn periode in De Kuip nog niet vergeten. Zijn rentree in Rotterdam-Zuid voelt dan ook als thuiskomen.

"Het is mooi om even terug te keren op het oude nest", aldus De Guzman voor de camera van RTV Rijnmond. "Dat voelt voor mij als thuiskomen, ik heb daar tien jaar gespeeld. Feyenoord is nog steeds mijn club, maar ik denk dat iedereen dat wel zal begrijpen. Het is een speciale wedstrijd voor Sparta, maar ook voor mij. Ik kom weer terug in De Kuip. Daar ben ik blij mee en ik kijk er naar uit."

Als de 34-jarige middenvelder zondag het net weet te vinden tegen zijn ex-werkgever, hoeven de Spartanen niet te rekenen op een vreugde-uitbarsting. "Ik zal nooit juichen tegen Feyenoord. Natuurlijk ben ik blij als ik een doelpunt zou maken, maar uit respect voor de fans zou ik niet juichen. Ik ben daar opgegroeid en het voelt voor mij als familie. Feyenoord heeft een plekje in mijn hart."

Eredivisie

Aanstaande zondag (20.00 uur) wordt er in De Kuip afgetrapt tijdens de eerste Rotterdamse stadsderby van dit seizoen. De Guzman ziet kansen bij de buurman, die donderdagavond een flinke tik kreeg op bezoek bij Lazio. "Ze hebben twee lastige wedstrijden met veel tegendoelpunten achter de rug. Daar liggen dus zeker kansen. Wij gaan natuurlijk naar De Kuip om te winnen", besloot routinier De Guzman.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zal er zijn zondag maar het boeit me echt niet of de guzman nu juicht als hij scoort .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen