Timber na Europees debuut: "Had op mooier gehoopt"

9 september 2022, 15:11   Bijgewerkt: 9 september 2022, 15:24

Voor Quinten Timber is zijn Europese debuut donderdagavond uitgedraaid op een deceptie. In Rome ging de uitwedstrijd tegen Lazio met 4-2 verloren, waarbij de ploeg van Arne Slot in de rust al tegen een 3-0 achterstand aankeek. Tegenover het clubkanaal van Feyenoord blikt de middenvelder terug, en steekt daarbij de hand ook in eigen boezem. "Het was niet goed, ik had op mooier gehoopt", zegt Timber. "Aan de bal waren we niet vast genoeg, waaronder ikzelf ook", klinkt het schuldbewust.

En dat terwijl de Rotterdammers wisten wat ze in Rome konden verwachten. "Je weet dat dit een goede tegenstander is, dat ze goed aan de bal zijn", benoemt Timber de kwaliteit van Lazio. Toch zag hij ook lichtpuntjes na de pauze. "In de tweede helft herpakten we ons wel goed als team, we kwamen door de doelpunten bijna terug in de wedstrijd en hebben mentaliteit laten zien."

Die mentaliteit hoopt Timber mee te nemen naar de rest van het Europese seizoen, waarin Feyenoord behalve Lazio ook het Deense FC Midtjylland en het Oostenrijkse Sturm Graz nog tegen gaat komen. Volgende week donderdag komen de Oostenrijkers naar Rotterdam. In hun eerste Europa League-duel werd met 1-0 van Midtjylland gewonnen door een doelpunt van oud-Spartaan Emanuel Emegha.

Voordat Feyenoord zich Europees mag proberen te revancheren, wacht aankomende zondagavond nog een thuisduel met Sparta in de Eredivisie. Timber kijkt daar naar uit. "Tegen Sparta moeten we er weer staan. Het wordt een taaie wedstrijd, en we zullen goed moeten beginnen", laat Timber weten. Gezien de snelle 2-0 achterstand waar Feyenoord zowel tegen Lazio als een week geleden tegen Go Ahead Eagles aanliep, lijkt dat laatste vooral een belangrijk verbeterpunt voor de Rotterdammers.