Driessen: 'Moet Slot dan nu al vrezen voor zijn baan?'

9 september 2022, 07:49

Valentijn Driessen heeft in zijn column in De Telegraaf de recente trainersontslagen besproken. Sjors Ultee werd al na drie wedstrijden ontslagen bij Fortuna Sittard, Thomas Tuchel moest het veld ruimen bij Chelsea en Domenico Tedesco werd op straat gezet door RB Leipzig. In het buitenland staan nu Jürgen Klopp (Liverpool) en Giovanni van Bronckhorst (Rangers) onder druk.

'De gangbare opmerking als een trainer in de beginfase van het seizoen één of twee keer verliest is dat hij de kerst niet haalt. Intussen heeft het opportunisme dusdanig toegeslagen dat kerstmis niet langer het eerste afrekenmoment is, maar de herfst', schrijft Driessen, die vindt dat iemand als Klopp veel meer krediet moet hebben.

'Het probleem op Nederland geprojecteerd', gaat hij verder. 'Het zou toch te gek voor woorden zijn als Arne Slot bij Feyenoord ter discussie komt te staan enkele maanden na het bereiken van de finale van de Conference League na een sensationeel Europees seizoen? Omdat Slot met zijn nieuwe ploeg na een snelle 2-0 achterstand bij Go Ahead Eagles nog wel ontsnapt. Maar dat Feyenoord in de Europa League na eenzelfde snelle achterstand bij Lazio bijna negentig minuten op de pijnbank ligt in Rome en er genadig van afkomt met een 4-2 nederlaag.'

Volgens Driessen kan 'iets meer krediet, iets minder opportunisme en iets meer wijsheid' tot de kerst voor clubs geen kwaad als het om de de trainerspositie gaat. De positie van Slot bij Feyenoord lijkt overigens niet ter discussie te staan. Hoewel de Rotterdammers donderdag verloren van Lazio, werd er dit seizoen in de competitie nog geen nederlaag geleden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frank16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee hoor? In Slot We Trust!

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker, die toegevoegde waarde van dit artikel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen