Feyenoord heeft lotgenoot in poule; AZ heeft marge al te pakken

8 september 2022, 23:02

Feyenoord is niet de enige ploeg in de poule die na de eerste wedstrijd met lege handen staat. Waar de Rotterdammers met 4-2 verloren van Lazio, wist FC Mydtjylland geen tastbaar resultaat te pakken tegen Sturm Graz. De Oostenrijkers wonnen met de minimale score: 1-0.

Emanuel Emegha zorgde voor een pikstart voor de thuisploeg. Na acht minuten had de Nederlandse aanvaller de bal al in het netje liggen, na een goede pass van ploeggenoot Amadou Dante. De oud-Spartaan was een dik kwartier later dicht bij zijn tweede treffer, maar die bal spatte uiteen op de lat. Vlak voor de pauze kon middenvelder Tomi Horvat de marge verdubbelen vanaf de strafschopstip, maar hij faalde oog in oog met keeper Jonas Lossl. Daardoor bleef het spannend.

Na de pauze ging de Deense topclub op zoek naar de gelijkmaker. Ander Dreyer was na 66 minuten spelen dichtbij, maar zijn schot ging net naast. FC Mydtjylland ging nog meer hopen op een goed resultaat toen de tegenstander met tien man verder moest. Stefan Hierlander kreeg zijn tweede gele kaart van de avond, waardoor hij vroegtijdig moest douchen. Met een man meer lukte het de bezoekers ook niet om te scoren, waardoor de ploeg zonder punten terugkeert naar huis.

AZ neemt afstand

AZ won de eerste groepswedstrijd met 1-0 van Dnipro-1 en heeft daardoor meteen een gaatje geslagen met de andere ploegen. Apollon Limassol en FC Vaduz speelden namelijk gelijk. Beide ploegen kwamen in negentig minuten spelen niet tot doelpunten. Ondanks de brilstand, hadden de doelmannen een rustige avond. Het duurde tot minuut 67 voor het eerste schot tussen de palen werd afgevuurd.  Hervin Ongenda van de Cypriotische club zag zijn inzet gekeerd worden door Benjamin Buchel. Het bleek de enige serieuze poging, waardoor beide ploegen een puntje bij mogen schrijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen