Valse start in Europa voor Ten Hag met United: Martinez schlemiel

8 september 2022, 22:56

Erik ten Hag heeft na vier zeges op rij weer eens een nederlaag moeten slikken. De Nederlandse coach ging in de eerste groepswedstrijd van de Europa League in Groep E in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Real Sociedad. Een ongelukkige handsbal van invaller Lisandro Martinez zorgde voor de beslissing in het duel, waar de thuisploeg niet de indruk maakte van de laatste weken. 

Voor de ploeg van Ten Hag en alle supporters was het na het overlijden van Queen Elizabeth II sowieso een andere avond geworden dan op voorhand werd gedacht. Anders was ook de basisopstelling van Manchester United, waar onder anderen Cristiano Ronaldo, Casemiro, Victor Lindöw en aanvoerder Harry Maguire een basisplaats hadden. In totaal veranderde Ten Hag zijn elftal op zes posities ten opzichte van afgelopen weekend, maar Donny van de Beek zat opvallend genoeg niet eens bij de selectie.

En het was voor de pauze duidelijk te zien dat zijn elftal nog niet volledig ingespeeld was, want het oogde stroperig op Old Trafford bij The Red Devils. Basisklant Antony zorgde voor wat speldenprikjes, maar kon zijn stempel niet echt drukken. Ook Ronaldo, die debuteerde in de Europa League, kreeg niet de hoofdrol die hij graag wilde hebben. De Portugees vond in het eerste bedrijf weliswaar het net, maar deed dat met een kopbal in buitenspelpositie en dus werd zijn treffer terecht afgekeurd.

Lees ook: Ten Hag geeft duidelijke boodschap aan overbodig tweetal

Halverwege bracht Ten Hag twee verse en vaste krachten, onder wie Martinez. De Argentijn werd ongewild echter de schlemiel van de avond, want hij blokte een Spaanse inzet, maar zag de bal via zijn arm over de achterlijn gaan (zie onder). Arbiter Marco Di Bello vond het ietwat dubieus een strafschop waard, die werd benut door Brais Mendez: 0-1. In het laatste half uur trok Real Sociedad een muur op, waar de formatie van Ten Hag ondanks pogingen van onder anderen Ronaldo en invaller Alejandro Garnacho zich niet onderuit kon voetballen. Daardoor verliest de Nederlandse coach na vier zeges op rij weer eens, al mag kwalificatie voor de volgende met FC Sheriff en AC Omonia in de poule geen problemen opleveren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schandalige penalty als je het mij vraagt. Schoolvoorbeeld van de bal via het eigen lichaam op de arm (die ook nog eens aardig dicht op het lichaam gehouden wordt).

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen