Overlijden koningin Elizabeth overschaduwt zege PSV-opponent Arsenal

8 september 2022, 20:36

Arsenal heeft in de groep van PSV donderdagavond met 1-2 gewonnen bij FC Zürich. Toch zal vrijwel geen enkele fan van The Gunners daar écht mee bezig zijn geweest. Het duel stond in het teken van het overlijden van Queen Elizabeth II, die tijdens de wedstrijd het leven liet. Mogelijk wordt door deze trieste gebeurtenis het voetbal in Engeland komend weekend helemaal geschrapt.

Vanwege het overlijden werd er na de pauze een indrukwekkende minuut stilte gehouden in Zwitserland. Op dat moment was de stand in evenwicht: Marquinhos werkte na ruim een kwartier de 0-1 binnen en dat was zijn eerste treffer (en later assist) voor Arsenal. Daarna kwamen er om die reden tranen, dat had nog niets met het overlijden van de koningin van Engeland te maken. Na een indrukwekkende minuut stilte zorgde Edward Nketiah dat de rake strafschop van Merling Kryeziu van vlak voor de pauze voor niets was.

Union Berlin – Union Sint-Gillis 0-1

De stuntploeg uit België van vorig seizoen versus de stuntploeg uit de Bundesliga in de huidige voetbaljaargang. Wat maar weinig ploegen in Duitsland lukt dit seizoen, is het afstoppen van Sheraldo Becker. Bart Nieuwkoop en consorten slaagden daar donderdag wel in in de Duitse hoofdstad en pakten de zege door een treffer van Senne Lynen.

Ludogorets – AS Roma 2-1

José Mourinho won vorig seizoen de Conference League met AS Roma na een heel wisselende poulefase en wisselend is het de Europa League donderdagavond ook begonnen. Op bezoek bij Sergio Padt in Bulgarije maakte de ploeg zonder Rick Karsdorp bijzonder weinig indruk en moest het door goals van de Brazilianen Cauly en Nonato zelfs hun meerdere erkennen in de thuisclub, ondanks dat ze vlak voor tijd wel tot een gelijkmaker kwamen.

Conference League

Villarreal – Lech Poznan 4-3

Halverwege leek John van den Brom op weg naar een forse nederlaag op bezoek bij Villarreal (3-1), bij wie Samuel Chukwueze een heel fraaie goal maakte (zie onder). Maar de Poolse topclub rechtte na de pauze knap de rug. Twee goals van Mikael Ishak na de pauze leken voor een verdienstelijk punt voor de mannen van Van den Brom te zorgen, maar door Francis Coquelin kwam er alsnog een Spaanse zege.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen