Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Schreuder verklaart late Brobbey-wissel: "Doodeenvoudige reden"

Schreuder verklaart late Brobbey-wissel: "Doodeenvoudige reden"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

8 september 2022 – Alfred Schreuder verraste vriend en vijand door Mohammed Kudus tegen Rangers FC op te stellen als spits. Het pakte uiteindelijk geweldig uit, maar door zal Brian Brobbey niet heel blij mee zijn. Tot overmaat van ramp moest de gepasseerde aanvaller in de slotfase nog het veld in voor een aantal tellen.  Hij sloeg de ereronde na het laatste fluitsignaal over en snelde naar de kleedkamer.

"Tegen Rangers moest Brian het inderdaad met minder minuten doen, om de doodeenvoudige reden dat ik Kudus graag een publiekswissel wilde geven", legde Schreuder uit in gesprek met Ajax Life. "Ik deelde Brian een dag voor het duel mee dat ik zou kiezen voor Kudus als valse spits, omdat ik dacht dat die keuze tegen Rangers goed zou passen. Je kunt elke keuze van een trainer uitlichten, maar ik kies op dat moment vóór Kudus en niet tégen Brobbey."

"Ik snap echter dat een jonge speler dat wel zo kan voelen. Ik blijf dat ook uitleggen", vertelt de oefenmeester, die alle vertrouwen blijft houden in de talentvolle aanvaller. "De afgelopen duels koos ik veel voor Brobbey. Hij gaat ook nog heel veel wedstrijden spelen voor Ajax. Het is een jonge en sterke spits die we niet voor niks terughaalden naar Amsterdam. We hebben heel veel geloof in hem, maar je doet de dingen samen. Alleen samen kun je succesvol zijn."

Brobbey vertrok een jaar geleden transfervrij van Ajax naar RB Leipzig. Na een halfjaar keerde hij op huurbasis terug, waarna hij deze zomer definitief overgenomen werd door de Amsterdammers. De club betaalde meer dan vijftien miljoen euro voor de aanvaller, die na vijf competitiewedstrijden op twee treffers en evenveel assists staat. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd