Keulen-fans misdragen zich: duel met Nice op losse schroeven

8 september 2022, 18:45

De wedstrijd tussen OGC Nice en FC Köln gaat mogelijk niet door. Dat heeft alles te maken met serieuze rellen rond het stadion van de Franse club. Supporters van beide ploegen zouden daar met elkaar op de vuist zijn gegaan, nadat het eerder al onrustig was in de binnenstad. De fanshop werd vernield door Duitse supporters en overal in de stad lag rommel.

De loco-burgemeester van Nice liet zich woedend uit op zijn social mediakanalen. 'Wie zegt dat de Duitsers gedisciplineerd zijn? De schoonmaakdiensten van de stad zullen ingrijpen om op te ruimen en. Ik wil de supporters van OGC Nice dan ook geruststellen, we gaan door met het schoonmaken van de fanshop', aldus Pierre-Paul Léonelli. Op het gebouw werd met graffiti gespoten.

Christian Estrosi, burgemeester van Nice, heeft inmiddels ook van zich laten horen na de ongeregeldheden in de stad. 'Ik betreur het onbeschaamde en schandalige gedrag van de supporters van Keulen en het gebrek aan respect voor de stad die hen op een gulle en broederlijke manier verwelkomt. We zullen de facturen sturen met betrekking tot de schade en het schoonmaken van openbare ruimtes naar de club uit Keulen.'

De onrust zette door bij het stadion, waar de Duitse supporters vuurwerk gooiden naar de fans van de Franse club. Toen de toeschouwers met elkaar op de vuist gingen, is er volgens RMC Sport iemand van de tribune gevallen. Hij zou zwaar getroffen zijn, waardoor de wedstrijd mogelijk niet doorgaat. De politie probeert de rust terug te brengen met behulp van traangas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen