Go Ahead Eagles haalt wederom speler na sluiten van window

8 september 2022, 16:56

Go Ahead Eagles heeft na de transferperiode toch nog een speler vastgelegd. Tesfaldet Tekie heeft zich transfervrij verbonden aan de club uit Deventer, nadat eerder ook Federico Mattiello al werd gepresenteerd. De middenvelder, die een eenjarig contract heeft getekend, speelde afgelopen seizoen bij Fortuna Sittard.

"We hebben de afgelopen periode gekeken naar een back en een aanvallende versterking, waarvan het laatste profiel echt een speler zou moeten zijn die ons direct beduidend beter zou maken. Toen bleek dat een aanvaller in de door ons gewenste categorie niet voorbij kwam, hebben we gekeken naar wat onze groep nog kon gebruiken qua profiel", vertelt technisch manager Paul Bosvelt, die blij is met de versterking.

"Met Tesfaldet Tekie hebben we een ervaren middenvelder vast kunnen leggen. Hij is verdedigend sterk door het spel goed te lezen en veel ballen te veroveren. Daarnaast kan hij het spel ook goed verplaatsen, ook over langere afstand. Wij denken dat hij een speler is die ons kan helpen in de strijd om lijfsbehoud", aldus Bosvelt, die deze zomer meerdere sterkhouders zag vertrekken. Onder anderen Andries Noppert, Luuk Brouwers en Iñigo Córdoba vertrokken. De vernieuwde selectie heeft nog geen punten behaald dit seizoen.

Desondanks is Tekie blij om in Deventer te zijn. "Of ik binnen de huidige Eagles-selectie al spelers ken? Alleen Isac Lidberg. Tegen hem heb ik jaren geleden in Zweden gespeeld. Wel heb ik veel spelers gesproken over Go Ahead Eagles. Zij hebben me van goede feedback voorzien en een duidelijk beeld geschetst van de club. Ik ga alles geven voor de club en de supporters om eraan bij te dragen dat Go Ahead Eagles ook volgend seizoen weer in de Eredivisie speelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen