Krankzinnig bedrag: Chelsea voltooit duurste trainerswissel ooit

8 september 2022, 16:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea heeft razendsnel de opvolger van Thomas Tuchel gepresenteerd. Graham Potter komt over van Brighton & Hove Albion en tekent een contract voor vijf seizoenen. Er zou naar verluidt 25 miljoen (!) euro betaald zijn om hem los te weken bij een van de verrassingen van de Premier League.

Dat heeft Chelsea donderdagmiddag bekend gemaakt. De bedragen voor de transfersom van Potter komen uit de koker van belangrijke Engelse media, waaronder The Guardian (18,5) en de BBC dat met 25 miljoen euro op de proppen kwam. Voor het ontslag van Tuchel werd al zo'n vijftien miljoen euro aangetrokken, aangezien zijn contract afgekocht moest worden.

Chelsea legt Potter voor al dat geld dus wel meteen vast tot 2025 en kiest daarmee best verrassend. Ook Zinedine Zidane en Mauricio Pochettino werden veelvuldig genoemd bij The Blues, maar zij besluiten voor een minder grote naam te gaan als eindverantwoordelijke. Ondanks zijn ontslag was Tuchel met het winnen van de Champions League, Europese Supercup en wereldbeker voor clubteams aardig succesvol, ondanks de derde plek vorig seizoen.

Lees ookTuchel verknalde relatie met mening over 'sfeerverpester' Ronaldo

Duurste trainerswissel ooit

Als Chelsea daadwerkelijk bijna 25 miljoen euro heeft betaald om Potter op te pikken bij Brighton, dan is hij de duurste trainer ooit. Voor Julian Nagelsmann werd door Bayern München ruim een jaar geleden hetzelfde bedrag overgemaakt naar RB Leipzig, maar aan zijn voorganger Hansi Flick hoefde Der Rekordmeister geen ontslagpremie te betalen. Derhalve is de trainerswissel van Potter voor Tuchel de duurste in de historie van het huidige voetbal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Assistent Harry gaat mee?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen