Lewandowski in topvorm richting weerzien met oude werkgever

8 september 2022, 13:07

Robert Lewandowski was woensdagavond wederom de gevierde man bij FC Barcelona. De Pool scoorde in zijn laatste drie competitiewedstrijden vijf keer en was in de eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen goed voor drie treffers. Daarmee had hij een groot aandeel in de overtuigende 5-1 overwinning op Viktoria Plzen. Over zes dagen wacht een weerzien met Bayern München.

Er was afgelopen zomer veel te doen om Lewandowski. De aanvaller wilde per se een transfer maken naar Barcelona. Bayern München liet hem in eerste instantie echter niet gaan. Maar nadat Barcelona de gewenste transfersom op tafel legde, konden de Duitsers niets anders dan Lewandowski groen licht geven voor een vertrek naar Spanje. Er ontstonden wat twijfels over het bedrag dat Barça daarvoor moest betalen, maar de goalgetter bewijst in zijn eerste maanden dat hij die 45 miljoen euro dubbel en dwars waard is.

Na zijn hattrick tegen Viktoria Plzen staat Lewandowski al op acht treffers in het shirt van Barcelona. En daar had hij slechts vijf wedstrijden voor nodig. "Ik voel me uitstekend, de Champions League is altijd speciaal", werd hij na afloop van het thuisduel met de Tsjechen geciteerd door Sport. Barcelona maakt de laatste tijd veel indruk, maar Lewandowski houdt zijn ploeg scherp. "Het is belangrijk om gefocust te blijven." Daar zegt hij natuurlijk wat. Volgende week wacht immers de kraker tegen Bayern München, zijn oude club. "Ik denk nog niet aan de wedstrijd tegen Bayern. Het wordt heel moeilijk, maar we zijn er klaar voor."

De nieuwe teamgenoten van Lewandowski zijn vanzelfsprekend dolgelukkig met zijn aanwezigheid. "Dat hij hier is en bij ons heeft getekend, is een cadeau", sprak Sergi Roberto na afloop. "Hij zal ons veel geven en dat laat hij nu al zien. Daarnaast is hij op en top professional en een geweldig mens."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zal wat zijn als Lewa, Bayern gaat vernederen met zijn doelpunten!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen