Mata voegt zich bij Icardi; Fortuna Sittard raakt verdediger kwijt

8 september 2022, 11:35   Bijgewerkt: 8 september 2022, 16:08

Waar de clubs in de Eredivisie al even klaar zijn met zakendoen, sluit in Turkije de transfermarkt vanavond pas. Galatasaray baarde gisteren al opzien door de bij Paris Saint-Germain overbodige Mauro Icardi te halen. Vandaag lijkt ook Juan Mata zich bij Gala aan te gaan sluiten. Fabrizio Romano meldt op Twitter dat de 34-jarige Spanjaard voor een seizoen zal gaan tekenen in Istanbul. Ook Fortuna Sittard raakt op de valreep nog een speler kwijt.

Mata komt over van Manchester United, waar hij al sinds 2014 onder contract stond maar al een tijd niet meer op een basisplaats hoefde te rekenen. Daarvoor kwam de aanvallende middenvelder uit voor Valencia en Chelsea, en werd hij met Spanje wereld- én Europees kampioen. Bij Cim Bom treft hij naast Icardi ook een Nederlandse teamgenoot in de persoon van Patrick van Aanholt, die vorig seizoen overkwam van Crystal Palace. Ook Dries Mertens is sinds deze zomer actief voor de club uit Istanbul.

Tirpan

Ook Fortuna Sittard raakt na het sluiten van de Nederlandse markt nog een speler kwijt aan de Süper Lig. Mickaël Tirpan keert terug naar Kasimpasa, waar hij in het seizoen 2020-2021 ook al onder contract stond. De Belgische verdediger kwam tot 45 wedstrijden voor de Limburgers, waarin hij eenmaal trefzeker was. Afgelopen zomer kwam hij nog negatief in het nieuws, toen zijn club hem tijdelijk schorste wegens onwenselijk gedrag op de training.

Als het papierwerk op tijd rond is kunnen Tirpan en Mata aanstaande zondag tegen elkaar debuteren, als Galatasaray op bezoek gaat bij Kasimpasa. Galatasaray staat na vijf wedstrijden op doelsaldo zevende in de Süper Lig, met evenveel punten als nummer drie Fenerbahçe. Kasimpasa staat twaalfde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen