Witte rook uit Arnhem: Vitesse valt in handen van Common Group

8 september 2022, 10:59

Het heeft heel lang geduurd, maar er is eindelijk witte rook uit Arnhem. Vitesse komt namelijk in handen van de Common Group. Het contract met de Amerikaanse partij wordt momenteel in orde gemaakt, waarna de overname bij goedkeuring door de licentiecommissie van de KNVB definitief kan worden afgerond. 

Daarmee komt er een einde aan maandenlange onzekerheid. Vitesse nam een paar maanden geleden afscheid van grootaandeelhouder Valeriy Oyf. De Russische eigenaar besloot om 'in het belang van de club' zijn aandelen van de hand te doen. Die worden nu dus overgenomen door de Common Group. 'De Amerikaanse investeringspartij geeft daarbij een financiële garantstelling af voor een periode van minimaal vijf seizoenen (tot en met 30 juni 2027), die ruimschoots voldoende moet zijn om de jaarlijkse tekorten af te dekken en de beoogde investeringen te financieren', klinkt het in het persbericht. 

De overname door de Common Group is overigens nog niet in kannen en kruiken. Daarvoor moet nog wel het een en ander gebeuren. Voormalig eigenaar Oyf maakte bij zijn vertrek bekend dat hij de aandelen van de club zou overdragen aan de Stichting Betaald Voetbal 'Vitesse-Arnhem'. 'Nadat de licentiecommissie van de KNVB de aandelenoverdracht van Valeriy Oyf aan de Stichting heeft beoordeeld, zal het zich gaan buigen over de overname door de Common Group. Het totaalpakket van de hiervoor benodigde documenten wordt momenteel gereedgemaakt.' Vitesse verwacht dat dit nog wel de nodige tijd in beslag neemt. Maar de Arnhemmers kunnen in de tussentijd wel verder. 

Volgens algemeen directeur Pascal van Wijk is het 'een belangrijke dag voor Vitesse en iedereen die de club een warm hart toedraagt'. "Maandenlang hebben we achter de schermen keihard gewerkt om het overnametraject tot het best mogelijke einde te brengen. We zijn ervan overtuigd dat de Common Group de juiste partij is voor Vitesse en presenteren de nieuwe grootaandeelhouder dan ook met enthousiasme, trots en vertrouwen." Door de onzekerheid over de komst van een nieuwe eigenaar had Vitesse afgelopen zomer weinig in de melk te brokkelen op de transfermarkt. Trainer Thomas Letsch zag heel veel spelers vertrekken, maar kreeg er bar weinig voor terug. De Arnhemmers boekten afgelopen zondag in Groningen pas hun eerste overwinning van dit seizoen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen