Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Fledderus blikt terug op transferperiode: tevreden ondanks drukke zomer

Fledderus blikt terug op transferperiode: tevreden ondanks drukke zomer

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

8 september 2022 – Mark-Jan Fledderus heeft tegenover het eigen clubkanaal van FC Groningen teruggeblikt op de gebeurtenissen van de afgelopen transferperiode. De technisch directeur ging onder meer in op het late vertrek van clubtopscorer Jörgen Strand Larsen, die op de laatste dag van de transferwindow een mooie overstap naar Celta de Vigo maakte.

Vlak voor het sluiten van de markt kwam het dus toch tot een overgang voor Strand Larsen, die daarvoor wel druk op de club probeerde te zetten door niet op de training te verschijnen. De Noor leverde de club uiteindelijk een recordbedrag van zo'n elf miljoen euro op.  Door snel te schakelen wist FC Groningen nog dezelfde dag een opvolger te presenteren in de persoon van Ricardo Pepi. De 19-jarige Amerikaanse aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van FC Augsburg. "We hebben een maand daarvoor al een call gehad met Ricardo, waarbij ook Frank Wormuth aanwezig was. Daarna leek het wel lastig hem te halen, zeker toen hij in de laatste wedstrijd nog een basisplaats had in de Bundesliga". Toch had de FC geluk, en lukte het om de oud-speler van FC Dallas voor een seizoen binnen te halen. Omdat ook aanvaller Florian Krüger een dag eerder al gehaald was, kon talent Romano Postema voor een jaar verhuurd worden aan Roda JC.

Keeper
Met Michael Verrips haalde Groningen een nieuwe keeper in huis. "Peter Leeuwenburgh was vorig jaar geen supersucces, met Verrips wilden we een extra concurrent halen om het niveau omhoog te krijgen". Verrips krijgt van de eveneens nieuwe trainer Frank Wormuth voorlopig de voorkeur boven Leeuwenburgh, en doet dat naar tevredenheid. In de eerste vijf wedstrijden slikte FC Groningen tot nu toe tien tegentreffers, maar zes daarvan vielen in de uitwedstrijd tegen Ajax.

Tevredenheid overheerst
Al met al is Fledderus dik tevreden met het verloop van de transferperiode. "Het is een prima transferwindow geweest, waarin we ons uiteindelijk hebben kunnen versterken én bovendien ook een hoop geld hebben verdiend voor de club". Maar, "Uiteindelijk is winst maken niet het doel, het gaat om presteren op het veld". En daar loopt het nog niet top voor de noorderlingen, die voorlopig twaalfde staan. Aanstaande zondag gaat de ploeg van Wormuth op bezoek bij SC Cambuur. Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd