'Chelsea heeft beet: opvolger Tuchel binnen 24 uur bekend'

8 september 2022, 09:24

Graham Potter wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer van Chelsea. Dat meldt Sky Sports News vanochtend. "De gesprekken gaan vanochtend verder, beide partijen verwachten binnen 24 uur een akkoord te hebben bereikt", meldt de Britse zender. Potter staat nu nog aan het roer bij Brighton maar was gisteren in Londen om de gesprekken met Chelsea-eigenaar Todd Boehly te openen. Vanochtend is hij wel in Brighton, maar in de loop van de dag zal verder worden gesproken over contractuele en andere voorwaarden.

De 47-jarige Engelsman zal in Londen de opvolger worden van Thomas Tuchel, die woensdagochtend werd ontslagen nadat Chelsea de eerste groepswedstrijd in de Champions League verloor van Dinamo Zagreb (1-0). Met slechts drie overwinningen in de eerste zes competitiewedstrijden stond de Duitser er toch al niet goed voor, maar de nederlaag in Kroatië deed hem uiteindelijk de das om.

Tuchel was bij Chelsea vooral in Europa succesvol. Hij trad aan in januari 2021 als opvolger van de ontslagen Frank Lampard, en won vier maanden later de Champions League door in de finale af te rekenen met Manchester City. In de Premier League leidde hij zijn elftal dat seizoen naar de vierde plaats, een jaar later eindigden The Blues als derde. In het lopende seizoen staat de ploeg met tien punten op de zesde plaats. Vooral de nederlaag bij Leeds United (3-0) in de derde speelronde wordt de Duitser hard aangerekend.

Met Potter hoopt Chelsea de weg naar boven weer in te kunnen zetten. De Engelsman staat sinds mei 2019 aan het roer bij Brighton, waarmee hij vorig seizoen de beste prestatie in de Premier League-geschiedenis neerzette door als negende te eindigen. In het huidige seizoen staat de club van Joël Veltman zelfs vierde, mede door op de eerste speeldag op Old Trafford met 1-2 te winnen van Manchester United. The Seagulls zullen dus vermoedelijk op zoek moeten naar een opvolger voor Potter, die in het verleden ook Swansea City en het Zweedse Östersunds onder zijn hoede had.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen