Schreuder looft Berghuis en ziet back steeds beter spelen

8 september 2022, 07:59

Steven Berghuis kan terugkijken op een uitstekende avond. De aanvallende middenvelder verzorgde in de Champions League-wedstrijd tegen Rangers FC de assist voor de openingstreffer van Edson Álvarez. Bovendien verdubbelde hij de score voor Ajax. Alfred Schreuder was na afloop dan ook lovend over Berghuis. Devyne Rensch kreeg eveneens de complimenten van zijn trainer.

"Berghuis was heel goed", reageerde Schreuder op de persconferentie op de vraag hoe hij naar het optreden van de aanvallende middenvelder had gekeken. "Steven heeft een heel goed gevoel voor ruimte." Berghuis speelde tegen Rangers weliswaar de pannen van het dak, maar heeft dit seizoen natuurlijk wel even de tijd nodig gehad om los te komen. Waar hij vorig seizoen niet was weg te denken uit de basiself, begon hij nog niet zo lang geleden tegen FC Groningen op de bank. Bovendien werd hij op bezoek bij Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam vroegtijdig naar de kant gehaald. "Tegen Fortuna was ik niet zo tevreden over hoe hij speelde, maar daarna heeft hij het heel goed aangepakt", sprak Schreuder tevreden.

"Hij speelde tegen FC Utrecht al een hele goede wedstrijd. Berghuis ziet heel goed wanneer hij waar moet lopen", vervolgde Schreuder. Bovendien deed Berghuis ook in defensief opzicht wat van hem wordt gevraagd. De Oranje-international was fel in de duels en zat er een aantal keer goed tussen. Dat verbaasde Schreuder overigens niet. "Hij heeft ook wel een bepaald gif in zich. Het is heel belangrijk dat als je met creatieve spelers speelt, zij verdedigend ook hun taken doen. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Als je dat als team niet kunt opbrengen, dan wordt het lastig. Berghuis heeft een goede agressie en dat zag je vanavond (woensdagavond, red) ook."

Rensch

Berghuis was niet de enige Ajacied die een hoog niveau haalde in de eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen. Ook Rensch maakte een goede indruk. De rechtsback heeft een teleurstellend jaar achter de rug en kwam ook moeizaam uit de zomerstop. Hij heeft zich de voorbije weken echter goed herpakt. "Ik vind dat hij echt volwassen speelt. Verdedigend wordt hij steeds beter, vind ik", ziet Schreuder.

De oefenmeester kreeg in de persoon van Jorge Sánchez een extra rechtsback. De Mexicaan maakte weliswaar een prima indruk in de minuten die hij vooralsnog kreeg, maar Rensch is en blijft voorlopig de eerste rechtsback van Ajax. Heeft Rensch de komst van een concurrent misschien nodig gehad? "Je ziet dat hij beter is gaan spelen de laatste tijd. Concurrentie is soms ook wel goed. Daar geloof ik in, want als je een topspeler wil worden, heb je concurrentie nodig. Hij laat zien dat hij er klaar voor is", besloot Schreuder. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen