Janssen legt uit waarom Ajax onder Schreuder 'next level' is

7 september 2022, 21:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Theo Janssen heeft Ajax en Alfred Schreuder na afloop van de eclatante 4-0 zege op Rangers een groot compliment gemaakt. Het positiespel van de Amsterdammers onder Schreuder is volgens de voormalig middenvelder next level.

Ajax had volgens Janssen nog 'vaste patronen' onder Erik ten Hag. "De linksbuiten stond echt aan de linkerkant, Antony en Neres stonden vast aan de rechterkant en de backs kwamen eroverheen over gingen binnendoor. Nu rouleert het hele team. Timber staat soms linksback en Blind soms linksbuiten. Het is zo moeilijk te verdedigen", aldus Janssen bij RTL 7. "Het is altijd maar de vraag wie waar staat. Dat is denk ik wel de hand van Schreuder.

De trainer van Ajax werd even later geconfronteerd met het compliment van Jannssen. "Ik denk dat Ajax vorig seizoen ook heel goede wedstrijden heeft gespeeld. Ik vind het belangrijk dat we veel positiewisselingen hebben, dat we posities en verdedigend de taken van elkaar overnemen. Dan kun je ook aanvallende vrijheden geven", vertelde Schreuder.

Ajax straalde volgens de trainer 'plezier en energie' uit tegen Rangers. "Dat zijn volgens mij de basisvoorwaarden om een goede wedstrijd te spelen. Tactisch hebben we heel goede keuzes gemaakt, maar daar ligt het vaak helemaal niet aan. Een trainer kan zich op de borst slaan, maar het gaat erom dat je met elkaar energie uitstraalt. Ik heb vandaag een team gezien dat graag wilde samenspelen en winnen."

Kudus

Eén van de uitblinkers bij Ajax was Mohammed Kudus, die de voorkeur kreeg boven Brian Brobbey. "We zijn blij hoe hij de positie heeft ingevuld, maar we wisten vanaf de voorbereiding al dat hij dat kan. Hij is ook een goede aanvaller en zou van rechts naar binnen kunnen spelen, maar ook op 9", vervolgde Schreuder, die aangaf dat Brobbey zijn basisplaats 'absoluut niet' kwijt is. "We hebben heel veel basisspelers bij Ajax. Hij gaat genoeg speelminuten krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind Schreuder echt heel goed overkomen. Eerlijk gezegd had ik dat niet zo verwacht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen