Geertruida heeft ziekte van Pfeiffer, ontbreekt voorlopig

7 september 2022, 19:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord kan voorlopig geen beroep doen op Lutsharel Geertruida. De 22-jarige verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, kampt met de ziekte van Pfeiffer. Dat maakte zijn trainer Arne Slot dinsdagavond bekend op de persconferentie in Rome, waar de Rotterdammers het donderdagavond gaan opnemen tegen Lazio.

Geertruida was in de eerste vier wedstrijden van het seizoen nog basisspeler, maar ontbrak afgelopen weekend ook al in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, die Feyenoord met 3-4 wist te winnen. Op de rechtsbackpositie koos Slot toen voor Marcus Pedersen.

Hoe lang Geertruida exact uit de running zal zijn kon Slot uiteraard nog niet zeggen. "Normaal gesproken is hij er in ieder geval tot de interlandbreak niet bij", aldus de oefenmeester. Dat zou betekenen dat het herstel zeker een aantal weken zal gaan duren, aangezien de eerste competitiewedstrijd na de internationale onderbreking pas op zondag 2 oktober zal worden gespeeld. Feyenoord gaat die dag in Nijmegen op bezoek bij NEC.

De ziekte van Pfeiffer wordt veroorzaakt door een virus en is dus besmettelijk. Patiënten, vooral jongere, kunnen door de ziekte last krijgen van keelpijn, koorts en opgezette klieren. Een ander veel voorkomend symptoom is vermoeidheid. Tegen Pfeiffer bestaat (nog) geen medicijn, Geertruida zal dus moeten uitzieken. Dat kan een aantal weken duren, al zijn er uitzonderingen waarbij de klachten na een aantal maanden nog altijd niet over zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen